Villarreals nye træner død af hjerteanfald

Den spanske fodboldtræner Manuel Preciado, der skulle være præsenteret som Villarreals nye træner, er død.

Villarreals nye træner død af hjerteanfald

Fredag skulle den spanske fodboldtræner Manuel Preciado være præsenteret som Villarreals nye træner, men torsdag døde den 54-årige træner af et hjerteanfald.

Preciado døde i Valencia. Det meddeler hans tidligere klub Sporting Gijón meddeler på klubbens hjemmeside.

Den triste nyhed har fået flere store fodboldprofiler til at udtrykke deres sorg over tabet.

Blandt andet beskriver den spanske landstræner, Vicente del Bosque, der befinder sig i Polen sammen med resten af den spanske EM-trup, nyheden som "et hårdt slag".

- Vi sad alle sammen og spiste morgenmad, da vi hørte nyheden, og den påvirkede os meget, siger han til den spanske radiostation Radio Marca.

- Jeg har ikke været i jævnlig kontakt med ham, men han har altid været en varm mand, en fodboldens mand, der repræsenterede sportens værdier. En fighter, der skabte plads til sig selv i den her verden, fortsætter han.

Også Real Madrid-målmanden Iker Casillas begræder den spanske træners død.

- Vi har mistet en stor mand, der var vild med fodbold, en fantastisk person, skriver han på sin facebook.

Den spanske træner blev i januar fyret i Sporting Gijón, han har tidligere også været træner i Levante, Murcia og Racing Santander.

Som spiller nåede han 59 kampe i den bedste spanske række for Racing Santander, hvor han toppede som spiller i slutningen af 1970'erne.

Onsdag kom det frem, at Villarreal og Manuel Preciado var enige om en aftale for den kommende sæson, men det ægteskab bliver altså aldrig til noget på grund af det tragiske dødsfald.

/ritzau/