Frederikshavn

Ville hævne søster: Trampede på ung mand

To unge mænd fra Frederikshavn dømt for grov vold mod en anden ung mand

Arkivfoto: Torben Hansen

Arkivfoto: Torben Hansen

FREDERIKSHAVN:To unge mænd på 19 og 16 år fra Frederikshavn er blevet dømt for at have sparket og trampet en anden ung mand i hovedet på åben gade sidste sommer. Angiveligt var den grove vold udløst af, at den 19-årige ville hævne sin søster.

Voldsepisoden fandt sted natten til 3. juli, hvor de to dømte havde været i Skagen, hvor de mødte deres offer uden for et diskotek. I retten forklarede den 19-årige, at han var sur på den anden mand, fordi han havde et udestående med den 19-åriges søster, forklarer anklager Bjørn Fogh.

Det resulterede i, at den 19-årige slog den anden mand i ansigtet flere gange. I første omgang udviklede slagsmålet sig ikke yderligere, og senere på natten tog den 19-årige og den 16-årige tilbage til Frederikshavn.

Sparkede og trampede

Det samme gjorde voldsofferet, og da den 19-årige fik øje på ham i krydset Kragholmen/Europavej, slog det klik for ham, forklarede han selv i retten.

- Han forklarede, at han ikke mente, at han havde fået nok, og så overfaldt han ham, fortæller Bjørn Fogh.

Ifølge voldofferet og et andet vidne, slog, sparkede og trampede den 19-årige og hans 16-årige kammerat den unge mand, mens han lå på vejen midt i krydset.

Helt så alvorligt mente den 19-årige dog ikke, at han havde gået til værks, og den 16-årige nægtede overhovedet at have været til stedet.

Betinget fængsel

Retten fandt dog vidneforklaringerne troværdige, og idømte den 19-årige fire måneders betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste. Retten lagde i strafudmålingen vægt på, at den 19-årige var ustraffet og havde gode personlige forhold.

Den 16-årige blev fundet skyldig, men har ikke modtaget sin dom endnu, da retten afventer en personundersøgelse.

Den 19-årige modtog dommen.