Vindenergi 2.0 - hvordan gør vi?

200 vindfolk samlet i Aalborg for at diskutere, hvordan Danmark fastholder sit forspring

Paneldebatten om fremtiden for dansk vindkraft havde deltagelse af flere centrale aktører inden for den nordjyske energibranche.

Paneldebatten om fremtiden for dansk vindkraft havde deltagelse af flere centrale aktører inden for den nordjyske energibranche.

AALBORG:Mandag var 200 virksomhedsledere og forskere samlet i Aalborg til konferencen ”Vindmølleindustrien – dansk konkurrenceevne i en global industri”. Konferencen var en opfølgning på en tilsvarende konference for nøjagtig et år siden i Aalborg.

Det altovervejende tema for konferencen var en reduktion af cost of energy. Danmark er på vej til at miste sin globale førerposition inden for vind, og hvis en del af førerpositionen skal bibeholdes, skal industrien i Danmark reducere omkostningerne ved at producere og opstille en mølle med op til 40 procent. Den, der først løser denne udfordring, vil bringe sig i en førerposition version 2.0, og det var konferencens omdrejningspunkt.

Dagens konference var arrangeret i et tæt samarbejde mellem den nordjyske vindklynge Hub North, vindindustriens brancheorganisation Vindmølleindustrien, den nationale brancheorganisation for offshore OffshoreEnergy.dk, den nordjyske energiklynge EnergyVision samt Aalborg Universitet.

- Vindindustrien kan komme til at spille en afgørende rolle for at genskabe nogle af tabte industriarbejdspladser i Danmark, fastslog en af konferencens hovedtalere, kontorchef i Erhvervs- og Vækstministeriet Martin Madsen.

Han blev afløst af en paneldebat med blandt andre CEO Peter Rindebæk fra Bladt Industries, CEO Michael Lundgaard Thomsen fra Aalborg Portland og dekan Eskild Holm fra Aalborg Universitet som deltagere.

Flere end 40 vindrelaterede virksomheder var med som udstillere på konferencen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.