Vinder kom ikke først i mål

Succes med korrigeret tid i New Balance Halvmarathon

Over 700 løbere gennemførte søndagens halvmaraton på stierne i Aalborg Øst. Det gode vejr kom bag på en del. De måtte smide trøjer for at komme af med varmen.

Over 700 løbere gennemførte søndagens halvmaraton på stierne i Aalborg Øst. Det gode vejr kom bag på en del. De måtte smide trøjer for at komme af med varmen.

De yngre løbere var som ventet først over målstregen i New Balance Halvmarathon, der søndag blev afviklet på stierne i Aalborg Øst. Men da arrangøren havde korrigeret tiderne for deltagernes alder, blev der vendt op og ned på billedet. Mest markant hos herrerne. Svenske Anders Öhgren, fra Solvikingarne i Göteborg, var hurtigst til at gennemføre de 21 km. Det gjorde han på 1 time, 15 minutter og 4 sekunder. Med korrektion for alder var det dog Torsten Ussing fra Løkken, som kunne kalde sig vinder. Han løb reelt i 1.24.04, mens den alderskorrigerede tid (årgang 1956) blev nedjusteret til 1.10.17. Hos kvinderne var Anne-Marie Simonsen fra Aalborg Atletik og Motion hurtigst. Både i den "rigtige" tid, hvor hun løb de 21 km på 1.33.02. Korrigeret for sin alder (1964) kom hun ned på 1 time og 21 minutter. Alle vinderne - både de reelle og de alderskorrigerede - fik overrakt præmier og blev hyldet på lige vilkår. Også i Limfjordsløbet Systemet med den alderskorrigerede tid vil i øvrigt også vinde indpas i årets udgave af Limfjordsløbet. Aalborg Øst Road Runners Club, der arrangerer begge løb, håber, at det kan være med til at anspore flere til en kappestrid. I alt 727 løbere var til start, og flere led i det varme og solrige vejr. De havde fået for meget og for varmt tøj på, så undervejs blev der langs ruten droppet noget beklædning. En løber fik et decideret ildebefindende og gik sukkerkold, da han var kommet i mål. Efter 20 minutter kom manden dog til hægterne igen og har tilsyneladende ikke lidt overlast. Esben Elbæk fra den arrangerende klub er godt tilfreds med afviklingen af løbet, som har en tilpas størrelse. Skrald langs ruten Eneste plet på arrangementet var en del skrald, der flød langs stierne. Meget af det er affald fra vinteren. - Det vil jeg tage op med kommunen, for ruten bør selvfølgelig tage sig pænt ud, når der kommer så mange til byen udefra, siger Esben Elbæk.