Lokalpolitik

Vindmølleplan står fast på ni områder

Trods mere end 200 protester er Nyrup fortsat omfattet. Talsmand lover fortsat modstand

Nyrup-borgernes talsmand mener, at en kommende VVM-redegørelse vil vise, at der ikke er plads til en park med større møller end de nuværende: - Men vi havde gerne set planerne stoppet tidligt i processen, siger Helene Roskjær, der personligt frygter, at kommende stormøller vil få sundhedsmæssige konsekvenser for hendes familie (billedet).

Arkivfoto: Michael Koch

Nyrup-borgernes talsmand mener, at en kommende VVM-redegørelse vil vise, at der ikke er plads til en park med større møller end de nuværende: - Men vi havde gerne set planerne stoppet tidligt i processen, siger Helene Roskjær, der personligt frygter, at kommende stormøller vil få sundhedsmæssige konsekvenser for hendes familie (billedet). Arkivfoto: Michael Koch

AALBORG:Ni områder i Aalborg Kommune er tæt på at blive udpeget som mulige placeringer for op til 150 meter høje vindmøller, efter at teknik- og miljøudvalget i går indstillede til byrådet, at forslaget til en kommunal vindmølleplan endeligt godkendes.

Et af områderne har adresse ved Nyrup, hvor der i forvejen står en stribe vindmøller. 205 borgere i området har underskrevet en protest mod, at de nuværende møller udskiftes med endnu større vindmøller. Blandt andet udtrykker borgerne frygt for, at en kommende opgradering af parken vil udgøre en fare for deres sundhed.

Ifølge Nørgaard er området medtaget i vindmølleplanen, fordi de vindmøller, der står der i dag, er at betragte som velplacerede.

- Vi har ikke ønsket at inddrage jomfrueligt jord, men arealer, hvor der er møller i forvejen, siger rådmanden, der samtidig understreger, at sagen dermed ikke er endeligt afgjort.

Ikke afgjort endeligt

- De ting, som protesterne går på, er netop forhold, som vil blive tilbundsgående undersøgt i forbindelse med den VVM-redegørelse og lokalplan, der skal laves for hvert enkelt område. Derfor har vi valgt ikke at tage området ud, men sagt, at det må afklares i den videre proces, siger Nørgaard og tilføjer:

- Det kan da godt være, at borgerne i Nyrup har ret, men det ved vi ikke endnu. VVM-redegørelsen vil afgøre, om det er velbeliggende eller ej, siger hun.

Hos talsmand for Nyrup-borgerne Helene Roskjær bliver meddelelsen om, at Nyrup fortsat er i spil i det oplæg, der bliver sendt videre til byrådet, modtaget med beklagelse.

- Det er vi noget trætte af, men vi opgiver ikke hermed, vi må op på hesten igen og fortsætte kampen, siger Helene Roskjær, der blandt andet sætter sin lid til, at en kommende VVM-redegørelse vil fælde projektet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst