Vingaard: Cornelius skal nyde sin succes

Martin Vingaard tager hatten af for 19-årige Andreas Cornelius, der torsdag aften blev matchvinder mod Molde.

Vingaard: Cornelius skal nyde sin succes

FC København vandt torsdag aften 2-1 over norske Molde i den første kamp i Europa League-gruppespillet. FC Københavns 19-årige angrebskomet Andreas Cornelius blev matchvinder med et mål 16 minutter før tid.

- I dag får han jo et mål foræret. Han skulle jo bare sparke den ind over stregen, siger FC Københavns midtbanespiller Martin Vingaard med et smil.

- Men det er imponerende, at han kan blive ved med at holde det her høje niveau.

- Så længe, han leverer på det her niveau, så er vi glade. Han skal nyde det, for det er flot det, han har gang i, siger Martin Vingaard.

Martin Vingaard minder dog også om, at unge spillere skal have lov at begå de nødvendige fejltrin.

- Man skal bare huske, at Andreas Cornelius stadig er ung. Han skal have lov til at have sin udfald i kampene. Og han skal have lov at spille knapt så gode kampe, siger Martin Vingaard, der afløste en skadet Nicolai Jørgensen efter 24 minutters spil.

Midtbanespilleren var lettet ovenpå den knebne sejr.

- De tre point var første skridt mod at gå videre fra puljen. Vi har hele tiden sagt, hvor vigtigt det er at vinde hjemmekampene. Og det gjorde vi i aften. Derfor er vi et skridt på vejen, siger Martin Vingaard.

Ud over FC København og Molde indeholder gruppen også tyske Stuttgart og Steaua Bukarest fra Rumænien. De to spillede torsdag aften 2-2 i Stuttgart.

FC København møder Steaua Bukarest i Rumænien den 4. oktober.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.