Udland

Vingerne revner på Boeings balladeramte fly

Der er fundet små sprækker i vingerne på 40 Dreamliner-fly, som er ved at blive produceret.

Problemerne fortsætter for den amerikanske flyproducent Boeing, som igen trækker overskrifter på grund af selskabets Dreamliner-model.

Der er fundet "hårfine revner" i vingerne på 40 Boeing 787 Dreamliner-fly, som er ved at blive produceret i Japan, oplyser selskabet. Boeing understreger, at der ikke er nogen ødelagte vinger på de fly, som allerede er taget i brug af flyselskaberne.

Den japanske producent Mitsubishi Heavy Industries gjorde Boeing opmærksom på de defekte vinger i februar, lyder det.

Den amerikanske flyproducent forventer dog kun, at den nye flåde af Dreamliner-fly bliver en til to uger forsinket på grund af problemet.

Eksperter mener derfor ikke, at produktions-fejlen kommer til at blive et hårdt slag for Boeing.

- Hvis de kan holde tidsplanen for leveringen, bør det ikke være et stort problem for kunderne, siger Richard Aboulafia, luftfartsanalytiker ved Teal Group i Virginia.

Dreamlineren anses for at være revolutionerende inden for passagerfly. Men en række uheld for "drømmeflyene" har skabt uheldige historier i medierne for Boeing.

De revnede vinger er blot det seneste af en række problemer, der har ramt Dreamliner-modellen.

Sidste år blev samtlige Dreamliner-fly beordret i hangarerne i over tre måneder, da flyets batterier udgjorde en brandrisiko.

De amerikanske flymyndighedernes beslutning kom blandt andet efter, at et japansk Dreamliner 787-fly med 129 passagerer måtte nødlande på grund af en røgalarm - angiveligt på grund af et defekt batteri.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.