Vinter giver flere 112-opkald

Forsøg på at bremse flere års vækst i alarmopkald efter ambulancer

Arkivfoto

Arkivfoto

NORDJYLLAND:Vinter med stærk kulde og sæson for influenza giver sig i denne tid udslag i flere 112-opkald til alarmcentralen efter ambulancer. På samme måde kan en forsommer med meget pollen giver ekstra travlhed med allergikere, der bliver syge.

Og alarmcentralen er i det hele taget presset. Over flere år har antallet af 112-opkald været jævnt stigende. Det får regionen til at indlede en kampagne for i år holde antallet af opkald på samme niveau, som i 2017.

- Hvis vi ikke gjorde noget, så ville den vækst, vi har haft også fortsætte her i 2018, siger præhospital direktør Peter Larsen, Region Nordjylland.

Han tilføjer dog straks:

- Men når man står i situationen, så skal man selvfølgelig ikke tøve med at ringe 112, hvis man mener, at det er det, der er brug for. Men der er nogle, der er hurtige på aftrækkeren i situationer, hvor mindre end en ambulance kunne gøre det. Det kunne være egen læge eller vagtlæge.

Regionsrådets akut- og praksisudvalg har anbefalet en indsats for at holde antallet af 112-opkald på 2017-niveauet.

- Det handler ikke om, at folk ikke må ringe 112, men vi kan se, at i nogle situationer kunne man have valgt en anden løsning, siger udvalget formand Mogens Ove Madsen (S).

I perioder trækker f.eks. sportsstævner kraftigt på alarmcentralen, og det samme gælder ind imellem berusede personer.

Du kan læse hele historien her på NORDJYSKE Plus

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.