Danmark

Vinterberg efter Bodil: Jeg har lært mest af mine fejl

Instruktøren Thomas Vinterberg har opnået stor succes - men han har lært mest af sine fejltagelser.

Instruktøren Thomas Vinterberg fik lørdag aften en Bodil-statuette for bedste film for sit drama "Jagten". En film, der har gået sin sejrsgang i hele Europa, og som allerede har modtaget et hav af priser.

Men trods den dundrende succes, er Thomas Vinterberg stadig ganske ydmyg. Han ved nemlig, at det ikke er den, han lærer af.

- Man lærer mere af sine fejltagelser end af sin succes. Succes gør én doven, siger filminstruktøren, der tilbage i 1998 blev udråbt som en af de helt lysende talenter i Danmark med filmen "Festen", som han også modtog en Bodil for.

Men det har ikke altid været nemt for instruktøren, der også har oplevet, hvordan forventningerne til ham har været svære at tackle efterfølgende.

- Folk kunne ikke få armene ned, og jeg lod mig rive med. Der mødte jeg afgrunden og kom i en dyb kunstnerisk krise.

- Nu har jeg lært at nyde det, og jeg ved, at jeg ikke bare skal sætte mig hjem og kigge på min Bodil-statuette, man skal skynde sig at komme videre, siger han.

Selv har han to film i støbeskeen - en Hollywood-film og en dansk produktion. Sin erfaring tager han med sig i sine kommende projekter.

- Jeg har aldrig kunne lave film med en sikker hånd. Jeg skal stå på tynd is, og det gør, at man nogle gange braser igennem, siger instruktøren.

Bodil-prisen uddeles af de danske filmkritikere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst