Vinterjazz på gymnasiet

Pianisten Jacob Anderskov giver koncert

Pianisten Jacob Anderskov giver fredag koncert på Morsø Gymnasium som et led i den landsdækkende Vinterjazz festival. Foto: PR

Pianisten Jacob Anderskov giver fredag koncert på Morsø Gymnasium som et led i den landsdækkende Vinterjazz festival. Foto: PR

NYKØBING:Pianisten Jacob Anderskov giver som et led i den landsdækkende Vinterjazz festival koncert på Morsø Gymnasium fredag kl. 11.25.

Koncerten er en del af koncertrækken ”Impressions of …”, hvor nogle af Danmarks bedste solopianister og improvisatorer fortolker en artist, som har inspireret dem. Jacob Anderskov fortolker og improviserer over rockgruppen Radioheads musik ved koncerten på gymnasiet.

Jacob Anderskov har med mere end et dusin udgivelser bag sig etableret sig som én af de vigtigste stemmer på den ekspressive del af den moderne danske jazzscene. Først og fremmest via bandet Anderskov Accident, men også med blandt andet Jacob Anderskov’s Strings Percussion & Piano og den internationale kvartet Agnostic Revelations. Tidligere i år udgav han netop et album med titlen ”Impressions of Radiohead” (ILK Music) baseret på soloimprovisationer. Jacob Anderskov har ry for at være en visionær og dedikeret kunstner, der skriver musik med spirituelle kvaliteter.

”Impressions of…” har tidligere været holdt på blandt andet Statens Museum for Kunst, og under Vinterjazz 2015 er det første gang, man kan opleve koncertrækken uden for København. Koncerterne er arrangeret af Vinterjazz, JazzDanmark og otte gymnasier med støtte fra Norde-fonden, der er festivalens hovedbidragsyder.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.