Vintertid fik Nets til at hæve dobbelt beløb 34.000 gange

Det er hovedsageligt danske forbrugere, som har fået trukket samme beløb to gange på Visa-kort og MasterCard.

Det skabte problemer for Nets, som ejer blandt andet dankort og Nem-Id, da vi natten mellem lørdag og søndag satte urene en time tilbage og gik fra sommertid til vintertid.

Den ekstra time har betydet, at 34.000 kredittransaktioner er blevet trukket to gange. Det oplyser Nets til TV 2 Business og Ekstra Bladet.

Ifølge Nets' pressechef, Søren Winge, drejer det sig kun om transaktioner lavet på internationale kort såsom Visa-kort og MasterCard.

- Vi kunne se, at der var en følgefejl som følge af ændringen af tid, som gjorde, at vi desværre fik trukket beløbene to gange, siger Søren Winge til TV 2 Business.

Fejlen er sket på køb, som er foretaget i butikker i Norden, og det er hovedsageligt danske kortejere, som er ramt af fejlen.

I øjeblikket er Nets i gang med at betale pengene tilbage. Man forventer at være færdig med at rette fejlen i tidligt onsdag morgen.

Fejlen blev opdaget, da flere kunder enten selv eller via deres bank blev gjort opmærksom på, at det samme beløb var blevet trukket to gange på deres kort.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.