Udland

Violinist overfaldet og berøvet: Udlover kæmpedusør

En violinist fra staten Wisconsin blev angrebet med en stun gun og fik stjålet sin meget værdifulde violin.

En anonym person har tilbudt en dusør på 100.000 dollar, hvilket svarer til mere end 550.000 kroner, for oplysninger, der kan føre til fundet af en Stradivarius-violin, der er flere millioner værd.

Violinen er 300 år gammel, og den blev stjålet fra den amerikanske violinist Frank Almond, meddeler Milwaukee Symfoniorkester.

Mandag aften blev musikeren overfaldet med en elektrisk stun gun, efter at han havde optrådt med instrumentet i en forstad til Milwaukee, der ligger i den amerikanske delstat Wisconsin. Herefter stjal røverne violinen.

Nu er en klækkelig belønning blevet tilbudt til den, der kan sørge for, at violinen vender hjem igen.

- Vi håber, at dusøren vil hjælpe med at finde denne uvurderlige skat, så det kan nydes af Milwaukees kulturelle samfund og i den international kunstverden i mange år fremover, siger leder af orkesteret, Mark Niehaus, i en meddelelse.

Violinen var udlånt på ubestemt tid til Almond af en ukendt ejer.

Dusør-udbyderen tilbyder ifølge en talskvinde fra orkesteret 100.000 dollar til den, der kommer med oplysninger, som fører til fundet af violinen.

Lipinski Stradivarius-violinen er fra 1715, og en lignende violin blev ifølge BBC solgt på en auktion for 2,3 millioner dollar i december.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst