Virksomheder frygter for beskæftigelsen

DIs nordjyske medlemmer har det mest pessimistiske syn på beskæftigelsen

Forklaringen på de nordjyske virksomheders pessimisme er ifølge Peter Rindebæk, at regionen har forholdsvis mange produktionsvirksomheder. Arkivfoto: Lars Pauli <i>Pressefotograf Lars Pauli</i>

Forklaringen på de nordjyske virksomheders pessimisme er ifølge Peter Rindebæk, at regionen har forholdsvis mange produktionsvirksomheder. Arkivfoto: Lars Pauli Pressefotograf Lars Pauli

NORDJYLLAND:Mange af DIs medlemsvirksomheder forventer faldende beskæftigelse, og de nordjyske virksomheder er landets mest pessimistiske, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Sådan er virkeligheden i hvert fald i henhold til DIs seneste konjunkturindikator, som er baseret på en rundspørge blandt organisationens medlemmer.

I medlemsundersøgelsen svarer omkring en tredjedel af de nordjyske virksomheder, der deltager i undersøgelsen, at de forventer en faldende beskæftigelse i løbet af årets første tre måneder i forhold til samme periode sidste år.

Er mest pessimistiske

Dermed er de nordjyske virksomheder de mest pessimistiske set i forhold til medlemsvirksomhederne i de andre danske regioner.

- Det er især produktionsvirksomhederne, der ifølge vores rundspørge ser negativt på beskæftigelsens udvikling, fortæller konsulent Nikolaj Pilgaard fra DI.

Ingen entydig forklaring

Der er ikke nogen helt entydig forklaring på, at nordjyske virksomheder pludselig er blevet mere negative end landet som helhed med hensyn til beskæftigelsen.

Det mener Peter Rindebæk, der ud over at være administrerende direktør på Bladt Industries også er formand for DI Aalborg.

- Men når det er sagt, så tror jeg, at en væsentlig del af forklaringen på de nordjyske virksomheders pessimisme er, at vi har forholdsvis mange produktionsvirksomheder i Nordjylland, og den gruppe af medlemsvirksomhederne er jo de de mest pessimistiske med hensyn til antallet af ansatte i den nærmeste fremtid, konstaterer han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.