Virksomheder skal sikre OL-succes i Rio

Flere atleter overvejer at stoppe før næste OL i 2016. Fleksjob kan få dem til at fortsætte, håber DIF-boss.

Virksomheder skal sikre OL-succes i Rio

Hvis Danmark skal have succes ved OL i Rio de Janeiro i 2016, så kræver det, at flere danske virksomheder tager et ansvar.

Sådan lyder opfordringen fra Niels Nygaard, formand for Danmarks Idræts-Forbund (DIF). Han frygter, at flere af de succesrige atleter fra London stopper inden næste OL på grund af økonomiske problemer.

- Næsten alle, der var med i London, har også mulighed for at være med i Rio. Men det kræver, at de klarer sig igennem de næste fire år og ikke stopper, fordi økonomien ikke hænger sammen for dem, siger Niels Nygaard.

- Pengene hænger ikke på træerne i DIF og Team Danmark, så vi skal have engageret sponsorer og arbejdsgivere endnu mere.

- Vi vil gerne have atleterne ind på arbejdsmarkedet under nogle fornuftige økonomiske vilkår, hvor de kan passe deres træning og rejse ud til stævner, siger Nygaard.

En undersøgelse foretaget af DIF's idrætspolitiske nyhedsbrev, DIF Opinion, viser, at 29 af de 84 atleter, der var med ved OL i Beijing i 2008, havde indstillet karrieren før legene i London. Flere af dem nævner en presset økonomi blandt årsagerne.

Nykredit er en af de virksomheder, der måske har en løsning. I en årrække har finanskoncernen haft danske sportsudøvere ansat, og to af de danske medaljevindere fra OL i London arbejder i Nykredit.

- Vi har tilknyttet vores sportsfolk i servicecentret, hvor vi er mange mennesker og har en bred åbningstid. Det giver os fleksibilitet til at ansætte sportsfolk, siger underdirektør Arne Sørensen, der er ansvarlig for Nykredits kundeservice.

- Arbejdstiden er hele tiden tilpasset efter deres træning. Nogle uger arbejder de 37 timer, andre 25 eller 19 timer, og hvis de skal fem uger på træningslejr, bliver det aftalt med deres nærmeste leder.

Roerne Fie Udby Erichsen, Anne Lolk og Morten Jørgensen, der var med til at sikre Danmark to OL-medaljer i London, er i øjeblikket ansat i Nykredit.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.