Virksomheder vil give voksenløn til kandidatstuderende

Forlænget kandidatuddannelse er til gavn for både studerende og virksomheder, mener erhvervsorganisationer.

uddannelse universitet Foto: Free/Colourbox

uddannelse universitet Foto: Free/Colourbox

Danske virksomheder er klar til at betale voksenløn til de studerende, der vil benytte sig af muligheden for at arbejde ved siden af deres kandidatuddannelse.

Et blåt flertal vil ifølge TV2 give mulighed for at forlænge uddannelsens studietid fra to til fire år, så de studerende kan arbejde 20-25 timer undervejs og dermed undvære SU.

Både i Dansk Erhverv og Dansk Industri afviser man, at de studerende vil være billig arbejdskraft for virksomhederne i studietiden.

- Der er jo fri løndannelse på det her område. Jeg ser det som en mulighed for at løbe et bachelorarbejdsmarked i gang, fordi vi vil ramme et lønniveau over studiejob, men under en kandidat, for man er jo ikke færdig.

- I dag bruger mange studerende allerede mange timer på et studiejob. De kan kun blive bedre stillet med den model her, siger Charlotte Rønhof, underdirektør i Dansk Industri.

Ifølge forskning- og uddannelsespolitisk chef i Dansk Erhverv Mette Fjord Sørensen vil de unge gå fra at være studerende til at være medarbejdere på lige fod med de andre.

- Det vil ikke være et studiejob, men en ansættelse, hvor man skal være en del af medarbejderstaben i den pågældende virksomhed. Det skal ske på bachelorvilkår og til bachelorløn, siger hun.

Forlænget kandidatuddannelser vil give virksomhederne lettere ved at få fat i nye, talentfulde medarbejdere, lyder det fra organisationerne.

De studerende vil få større tilknytning til arbejdsmarkedet og dermed lettere ved at få arbejde, når de er færdige, lyder det.

Ifølge forslaget skal virksomheden forpligte sig til at have den kandidatstuderende ansat i fire år.

Regeringen vil først rulle ordningen ud på forsøgsbasis på uddannelser, der er erhvervs- og samfundsrettede samt IT-uddannelser.

Regeringen har dog endnu ikke en plan for, hvornår idéen skal fremsættes som lovforslag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.