Agger

Visioner for Agger, Krik og Vestervig

Nyt initiativ skal samle ideer og visioner til udvikling af tre bysamfund - visionsgruppe holder nu stiftende generalforsamling

Nu skal der stiftes en ny forening der skal skal arbejde med at udvikle en sammenhængende plan for Agger, Vestervig og Krik.Arkivfoto: Michael Koch

Nu skal der stiftes en ny forening der skal skal arbejde med at udvikle en sammenhængende plan for Agger, Vestervig og Krik.Arkivfoto: Michael Koch

AGGER:En projektgruppe for Agger, Krik og Vestervig stifter nu en forening, der ud over at styrke samarbejdet i den sydlige del af Thy også skal arbejde på at udvikle områdets muligheder.

17. juni er der stiftende generalforsamling i Kulhuset i Krik.

Foreningen skal udarbejde en sammenhængende plan for videreudvikling af den sydlige del af Nationalpark Thy, Agger, Krik og Vestervig med visioner og idéer med fokus på friluftsliv og fritidsaktiviteter. Formålet er at styrke stedbundne kvaliteter som friliftsliv, kultur, bosætning, erhverv og turisme.

Generalforsamlingen er det foreløbig sidste skridt i en udvikling, der blev sat i gang, da borgere, foreninger og virksomheder fra Agger, Krik og Vestervig mødtes i oktober sidste år for i fællesskab at lave en strategi for udviklingen af området.

Mødet blev fulgt op af et visionsseminar i foråret og med en slutrapport, som der arbejdes videre på.

- Det har været vigtigt for os at vise at vi ikke blot holder endnu et møde, men at vi tager borgerne alvorligt og arbejder på at få tingene sat i gang, siger Jesper R. Hansen, Agger Havn Feriecenter.

Han er med i projektgruppen, der er sammensat af repræsentanter fra Agger Beboerforening, Krik og Omegns Beboerforening, Vestervig Håndværker- og Borgerforening, Agger Havn Feriecenter, Agger Athlon og Krik Vig Camping.

Gruppen har kategoriseret og prioriteret forslag fra lokalområdet.

Fjordbadet i Krik har første prioritet.

Andre projekter er en bedre koordinering af aktiviteter i området, samarbejde med Thyborøn - herunder billigere færgeoverfart især for cyklister, en vandresti fra Krik til Agger og om at involvere skoleklasser i en innovativ tankegang om området.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst