Danmark

Visit Herning: Vi kan gøre Eurovision til en folkefest

Visit Herning-direktør lover, at publikum ikke vil kede sig, hvis der bliver grand prix-fest i byen på heden.

Visit Herning: Vi kan gøre Eurovision til en folkefest

Herning er parat til at dække op til den helt store folkefest, hvis DR vælger at flytte næste års europæiske melodi grand prix til provinsen.

Det lover direktøren for Visit Herning, Lars Hajslund, som ser store muligheder i, at Danmark med Emmelie de Forests sejr har vundet værtskabet for næste års Eurovision.

- Det er jo fantastisk for Danmark, og for Herning vil det være en fantastisk mulighed for at vise, hvad vi er allerbedst til. Nemlig at være værter for store oplevelser.

- Det vil have rigtig stor betydning turistmæssigt for hele området, og jeg tror, det er rigtig vigtigt, at man forstår at gøre det til en stor folkefest. Og det gør vi her i Herning, lyder det fra Lars Hajslund.

Turistchefen fra Herning peger på, at byen på den jyske hede har de rette faciliteter i form af Jyske Bank Boxen, som blandt andet dannede ramme om dette års danske melodi grand prix.

Derudover henviser han til Hernings erfaringer med sidste års start på cykelløbet Giro d'Italia, hvor der var op mod 500.000 tilskuere.

- Vi har gode erfaringer med at lave store events og store shows. Og det vi er rigtig gode til i Herning, det er at få hele området til at bakke op. Da vi havde Giro-start sidste år var alt i lyserødt, og vi har en god fordel i, at det er nemt at få befolkningen med, siger Lars Hajslund.

Han afviser også, at det vil give logistiske problemer med transport og overnatningsmuligheder at afholde den internationale sangkonkurrence i Herning frem for i København.

- Vi har haft store internationale mesterskaber og de helt store koncerter, så det mener jeg ikke, vi går ned på i Herning.

- Vi har også en fantastisk lufthavn i Billund, vi har god forbindelse til København, så den rene logistik i det ser jeg ikke som nogen udfordring overhovedet.

Ligeledes deler han ikke andres frygt for, at de mange udenlandske gæster og medier vil komme til at kede sig i Herning.

- Jeg ved jo, at når vi har haft andre aktiviteter i Herning, så plejer folk godt at kunne finde ud af at more sig og have det sjovt. Jeg er helt sikker på, at vi kan gøre det til en rigtig spændende melodi grand prix-fest.

- Man vil få en helt anderledes oplevelse end i København, men der er rigtig mange oplevelser i Herning og omegn, siger Lars Hajslund.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.