Vittinghus er lykkelig efter første Super Series-sejr

Den danske badmintonspiller glæder sig, efter at han søndag vandt sin første Super Series-turnering.

BADMINTON-AUS Foto: Scanpix/Saeed Khan

BADMINTON-AUS Foto: Scanpix/Saeed Khan

Badmintonspilleren Hans-Kristian Vittinghus strøg søndag til tops for første gang i en Super Series-turnering, da han vandt Australian Open i Sydney.

Danskeren glæder sig massivt efter finalesejren på 21-16, 19-21, 21-11 over sydkoreaneren Jeon Hyeok Jin.

- Det er jeg selvfølgelig ovenud lykkelig for. Det har jeg ville opnå i rigtig lang tid. Jeg har aldrig været så tæt på før, så det var dejligt at få den i den her omgang, siger Hans-Kristian Vittinghus til TV2 Sport.

Den 30-årige dansker ligger nummer 12 på verdensranglisten og var således på papiret favorit mod sydkoreaneren, der er nummer 26 i verden. Finalekampen var deres første indbyrdes møde.

- Jeg synes, jeg havde en god mulighed, og jeg formåede at holde hovedet koldt og spillede en rigtig fornuftig finale. Det er jeg rigtig glad og stolt over, siger Hans-Kristian Vittinghus.

Danskeren blev for nogle uger siden matchvinder, da det danske herrelandshold vandt Thomas Cup for første gang i historien.

Nu følger altså sejren ved Australian Open.

- Det er den bedste periode i min karriere, det er helt sikkert.

- Jeg er ovenud lykkelig for, at jeg blev ved med at kæmpe, da jeg havde store problemer med foden hele sidste år. Det føler jeg virkelig, at jeg får betaling for nu, siger Hans-Kristian Vittinghus.

På grund af den store interne konkurrence blandt de danske herresingler kommer han ikke til at spille med ved OL i Rio om to måneder.

Hans-Kristian Vittinghus klarede ellers kvalifikationskravet, men det gjorde Viktor Axelsen og Jan Ø. Jørgensen også.

Eftersom Danmark kun kan få to herresingler med til Rio, valgte Badminton Danmark at sende Axelsen og Jørgensen, der ligger nummer fire og fem på verdensranglisten, afsted til legene i Brasilien.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.