VM-back efter afklapsning: Vi holdt op med at arbejde

Oliver Lauridsen efterlyser indsats fra det danske ishockeylandshold, der tirsdag gik ned efter en god start.

En flot start blev forvandlet til 40 minutters mareridt, fordi de danske spillere af en eller anden årsag skruede ned for intensiteten og arbejdsindsatsen efter første periode.

Sådan lyder analysen fra en frustreret Oliver Lauridsen efter ishockeylandsholdets overraskende klare 1-5-nederlag til Hviderusland ved VM tirsdag eftermiddag.

- Vi skal være rigtig skuffede og have talt om, hvorfor vi ikke fortsatte med at arbejde på samme måde, som vi havde gjort i første periode.

- Det var lidt arbejdsindsatsen og måden, vi løb på skøjter på, der var problemet derude. Vi smed pucken alt for let væk i anden periode, og det gav dem chancen for at sætte en snor i os, siger Oliver Lauridsen.

Det var en af Danmarks tre nøglekampe ved VM, hvor der på forhånd så ud til at være reelle chancer for dansk sejr, og dukkerten smager ekstra bittert, fordi danskerne havde rigtig godt fat i østeuropæerne i første periode.

Julian Jakobsens mål sørgede for dansk 1-0-føring efter de første 20 minutter, men derfra gik alt altså skævt.

- Vi startede super fint og kom ud til første pause med en føring. Men så satte Hviderusland sig på initiativet fra første skift i anden periode. Vi lavede nogle fejl og spillede ikke forsvar, sådan som vi skal. Vi stod stille.

- Man får momentum ved at tage initiativ og skøjte op og sætte modstanderne under pres i deres zone. Det gjorde vi i første periode, men det var omvendt i anden. Og så må man sige, at de var hypereffektive på deres chancer, konstaterer den NHL-erfarne back.

Danmark skal på en meget svær opgave i næste VM-kamp, som allerede bliver spillet onsdag eftermiddag. Her er modstanderen ishockey-supermagten Rusland.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.