VM-finalen i speedway for hold bliver uden Danmark

Det lykkedes ikke Danmark at kvalificere sig til finalen i VM i speedway for hold ved fredagens Race Off.

Danmarks hold. Foto: Scanpix/Sportxpress

Danmarks hold. Foto: Scanpix/Sportxpress

Finalen i VM i speedway for hold bliver lørdag aften kørt uden dansk deltagelse.

I fredagens Race Off i Manchester, hvor en enkelt nation kunne kvalificere sig, lykkedes det ikke det danske landshold at slutte bedst af fire nationer, og dermed kommer Danmark ikke med.

I stedet blev det Australien, der bookede den sidste billet til VM-finalen, der køres på National Speedway Stadium i Manchester.

Niels-Kristian Iversen var bedste dansker og blev noteret for 16 point.

Australien havde hele aftenen et stort forspring, før danskerne halede ind og gjorde afslutningen nervepirrende og tæt.

I det sidste heat sørgede Jason Doyle dog for, at Australien sluttede med 44 point foran Danmark med 41 point, mens Rusland og USA var langt efter.

Danmark var igen uden Nicki Pedersen, der forleden i Vojens meldte afbud på grund af ferie, da Danmark forsøgte at kvalificere sig direkte, ligesom Peter Kildemand var ude med en skade.

Danmark fik en god start i Manchester, da Niels-Kristian Iversen scorede tre point i første heat, mens Leon Madsen blev noteret for et enkelt i sit første heat.

Australien var en hård modstander med blandt andre navne som Jason Doyle og Chris Holder, og australierne bragte sig hurtigt i spidsen i pointregnskabet.

Da Michael Jepsen Jensen vandt fjerde heat, trak Danmark dog ind på australierne, men Leon Madsen måtte nøjes med et enkelt point i heatet efter, hvor Australien hentede tre point.

Efter otte heat havde Australien lagt sig i spidsen med 21 point, mens Danmark, Rusland og USA fulgte efter med henholdsvis 13, 10 og 3 point.

Danmark halede dog ind, og Michael Jepsen Jensens sejr i tiende heat betød, at Danmark var fire point efter Australien, men to heat senere havde australierne øget forspringet til seks point.

Da Niels-Kristian Iversen senere hentede tre point, var Australiens forspring barberet ned til to point før de sidste fire heat.

Leon Madsen kørte endnu et point ind på Australien, og det hele var forvandlet til et tæt opgør, men Michael Jepsen Jensen måtte se sig slået efterfølgende af Sam Masters, og afstanden var igen to point.

Kenneth Bjerre sejrede derpå foran Brady Kurtz, og igen var Australien blot ét point foran, inden Jason Doyle vandt det sidste heat med Iversen på tredjepladsen, og dermed var Australien klar til lørdagens finale.

Finalen lørdag bliver dermed en dyst mellem England, Polen, Sverige og Australien.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.