VM-holdets dage ligner hinanden: Mønstret skulle brydes

Lørdag fik landsholdet en fridag, og den var tiltrængt, fortæller VM-spillerne efter mange rutineprægede dage.

Ritzau
Thomas Delaney fortæller, at de danske VM-spillere har det godt sammen i Rusland, men dagene er lidt trivielle. Derfor var det dejligt at koble lidt af lørdag, hvor spillerne fik sig en fridag. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Fodbold 24. juni 2018 16:20 - Opdateret 24. juni 2018 18:30

Det er mere end en måned siden, at landsholdsspillerne tjekkede ind i Helsingør til de første forberedelser til VM.

Før afrejsen til Rusland var der indlagt lidt fridage, men under slutrunden har den stået på træning eller kamp hver eneste dag. Derfor betød det meget for spillernes mentale tilstand, at de lørdag fik sig en fridag.

- Det er vigtigt, at vi til en vis grad lige kan få slået hovederne væk, siger Simon Kjær.

- Det er de samme rutiner hver dag. Morgenmad, så træning, frokost, aftensmad og så møde. Mønstret skal brydes en gang imellem.

- Vores eneste fokus er VM og forberedelsen til næste kamp, men man skal finde en balance, så vi er friske oven i hovederne og positive, når vi står op om morgenen, siger anføreren.

Nogle af spillerne valgte at gå til stranden, mens andre var inde i den nærliggende by Anapa og gå en tur.

Flere af dem så vilde dyr som krokodiller og slanger. Om aftenen var der 80'er-tema på musikanlægget og til maden, der ikke var en rendyrket buffet som de øvrige dage.

Midtbanespilleren Thomas Delaney nød ligesom Kjær et afbræk fra de faste rutiner.

- Vi har meget træning, og ellers laver vi ikke så meget. Vi er ikke så mange steder. Heldigvis er der ikke nogen, der er røget i totterne på hinanden. Vi har det godt sammen, men det er trivielt, siger Delaney.

- Jeg tror, alle kender det, at når man har været det samme sted i lang tid, så er det rart bare at kunne gå ud og købe ind eller sådan noget.

Danmark er kommet igennem de første to VM-gruppekampe mod Peru og Australien med fire point. På tirsdag venter Frankrig i den sidste gruppekamp.

Franskmændene er allerede videre til ottendedelsfinalerne, og Danmark kan meget vel gøre dem selskab. Uafgjort vil række til dansk avancement, og det vil et nederlag også gøre, hvis Peru samtidig tager point fra Australien i gruppens anden kamp.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...