VM: Holmsgaard trak sorteper

Pernille Holmsgaard må forlade VM-lejren

Pernille Holmsgaard kommer ikke til at spille VM-kvartfinale mod Tyskland onsdag aften. Foto: Scanpix/Andrej Isakovic

Pernille Holmsgaard kommer ikke til at spille VM-kvartfinale mod Tyskland onsdag aften. Foto: Scanpix/Andrej Isakovic

NOVI SAD: En sygdomsramt Pernille Holmsgaard er siet fra VM-truppen, hvor Camilla Dalby træder til som afløser.

Efter flere dage med spekulationer har håndboldlandstræner Jan Pytlick nu besluttet at sende forsvarsspilleren Pernille Holmsgaard ud af truppen, hvor der i stedet er blevet plads til Camilla Dalby, som i mandags blev hidkaldt til Serbien.

Det oplyser Dansk Håndbold Forbund (DHF) på sin hjemmeside onsdag.

Pernille Holmsgaard, der til daglig spiller for København Håndbold, har i de sidste par dage kæmpet med sygdom, og det er grunden til, at Jan Pytlicks valg er faldet på den erfarne forsvarsspiller.

Da landsholdet trænede i Beograd tirsdag eftermiddag, var Holmsgaard blevet hjemme på hotelværelset med maveproblemer.

- Det er ikke noget voldsomt, sagde landstræner Jan Pytlick ved den lejlighed.

Men problemerne har altså vist sig mere hårdnakkede end som så, og dermed må landstræneren undvære en meget vigtig forsvarsprofil i kvartfinalen mod Tyskland i aften.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke kan benytte Pernille til kampen mod Tyskland, men hun er stadig i spil til de kampe, som forhåbentlig venter efter kvartfinalen, siger landstræneren til DHF’s hjemmeside.

Pernille Holmsgaard har spillet et defensivt stærkt VM som makker til Marianne Bonde på midterpositionerne i det danske forsvar, og nu skal Pytlick altså finde en ny konstellation, der ikke svækker det forsvar, der har været holdets store styrke i slutrunden.

I offensiven skal Budocnost-spilleren Camilla Dalby, der huserer på højre back, give flere muligheder, vurderer Jan Pytlick.

- Jeg tror på, at Camilla Dalbys kompetencer kan være en fordel for os i denne kamp. Det vil give os nogle ekstra muligheder i bagspillet.

Pytlick kan fortsat foretage én udskiftning i slutrunden. Det betyder, at Pernille Holmsgaard kan vende tilbage til holdet, hvis hun bliver frisk til en eventuel semifinale på fredag.

Danmark møder Tyskland i VM-kvartfinalen onsdag klokken 20.15.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.