VM i størfiskeri

Lystfiskere fangede 466 kilo fisk

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kristian Koch (t.v.) og Mikkel Jørgensen. Pivatfoto

BRØNDERSLEV:Fredag eftermiddag startede otte styk to-mands hold jagten på titlen VM i Størfiskeri i Ny Thorup Fiskepark lige vest om Brønderslev.

- VM betyder dog ikke Verdens Mesterskab, men "bare" Vendsyssel Mesterskab griner forpagter Jacob Frejlev, der står bag eventen VM i Størfiskeri.

Han har udvidet Ny Thorup Fiskepark ad flere omgange, siden han overtog styringen af fiskeparken efter legendariske Frank Busk. Med catch & release af stør og karper i alle størrelser og sammenlægning af et par af søerne, har han ramt en niche der virkelig hitter i fiske-Danmark lige nu.

VM startede fredag eftermiddag ved 14-tiden og varede helt frem til søndag kl. 14, så der skulle fiskes, spises, soves og atter fiskes uafbrudt på pladsen i godt 48 timer før en vinder blev fundet, så det var vigtigt at deltagerne havde udstyr med til alle dele. Fiskeparken lignede nærmest også en campingplads i sommerlandet i højsæsonen og ikke bare en gammel sandgrav fyldt med vand.

Fangster var der rigeligt af, de otte hold fangede samlet hele 464 kilo stør og 1,99 kilo karpe på de knap to døgn i fiskeparken og det selv om søens vand både var grønt af algevækst og varmere end normalt, noget som alt fiskeri normalt er følsomt overfor.

Vinderne blev det lokale hold, Team Fish On, der består af de to skoleknægte Mikkel Jørgensen og Kristian Koch. De fik overrakt hver sin statuette og gavekort fra konkurrencens sponsorer.

Forpagter Jacob Frejlev betegner turneringen som en succes og som noget han vil se om han kan gentage næste år, måske i en lidt større udgave med flere hold og større præmier, nu skal oplevelsen lige vendes et par gange inden han sætter sig fast på formatet næste år.

Hvis man har fået lyst til at opleve stør-fiskeri på konkurrenceplan, så er man velkommen til at kigge forbi Ny Thorup Fiskepark lørdag 4. august fra kl. 08 til klokken 20, hvor man afvikler den lokale afdeling af den store landsdækkende Stør Cup, slutter Forpagter Jacob Frejlev.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.