VM-kamp i Kenya lurer for dansker

Dina Thorslund er én sejr fra boksebrag

Arkivfoto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix <i>Ritzau Scanpix</i>

Arkivfoto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

BOKSNING:Bokseren Dina Thorslund vil med en sejr over Alicia Ashley ikke få lang tid til at hvile på laurbærrene, for World Boxing Council har sat 28. maj som frist for den regerende, men skadede verdensmester Fatuma Zarika til at møde vinderen af interim-VM-kampen i Struer Energi Park lørdag aften.

Såvel Ashley, tidligere fem x verdensmester, som Dina Thorslund havde sigte mod en VM-kamp mod Zarika, men den 32-årige kenyaner meldte sig skadet, hvorefter WBC udskrev en interim-titelkamp mellem Ashley og Thorslund.

Men nu har verdensforbundet så sat en tidsfrist for Fatuma Zarika til at kunne forsvare sit VM-bælte mod interim-mesteren. Sideløbende med at få bugt med sin skade arbejder Zarika på at skaffe økonomi til at kunne møde Thorslund eller Ashley i Kenya.

Med VM-kampen i Struer træder 24-årige Dina Thorslund ind i ringen til verdens ældste kvindelige bokser, for med sine 50 år er Ashley suverænt den ældste kvinde i boksning. Nærmest er Nao Ikeyanma, Japan, og Laura Ramsey, USA, som begge er 48 år.

Men trods et halvt århundrede er Ashley - født i Jamaica, men boet i USA siden hun var 11 år - ikke verdens ældste aktive bokser, for han findes hos mændene, nemlig amerikaneren Erskine Wade, som er 58 år. Wade, mellemvægter med en rekordliste på 21-9-1, boksede sin seneste kamp i november sidste år. Over en håndfuld mandlige boksere er over 50 år.

- Udover jeg kan lide at bokse er mit mål igen at blive verdensmester, men jeg tror også fuldtud på min chance mod Thorslund, siger Alicia Ashley.

Om hendes rutine med mange titelkampe er nok mod en langt yngre og både fysisk og mental stærk Dina Thorslund kan kun tiden vise. Ashley peger på sine mange værktøjer i næverne efter 36 kampe, men i Dina Thorslund møder hun en Mike Tyson-type, for den danske fighter med kun 10 kampe, har en sejrs-knockout-procent på 60 med fem af sine seks knockoutsejre i 1. omgang.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.