Thisted

VM-regnskab fik verbal bredside

Pengene til sidste års VM i SUP, Copencold Hawaii, var bedre brugt andre steder, mener Per Skovmose (V)

Aldrig mere med min stemme, lød det fra Per Skovmose (K), som rettede skarp kritik mod regnskabet for VM i SUP.Arkivfoto

Aldrig mere med min stemme, lød det fra Per Skovmose (K), som rettede skarp kritik mod regnskabet for VM i SUP.Arkivfoto

THISTED:- Jeg stemte for, men fremadrettet gør jeg det ikke mere. De penge, der er brugt her, havde gjort større nytte, hvis de var brugt til gavn for børn og unge.

Selv om der alene var tale om en sag til efterretning, da Thisted Kommunalbestyrelse tirsdag så på regnskabet for sidste års Copencold Hawaii, verdensmesterskabet i SUP, der blev afviklet i Københavns Havn og ved Vorupør, lagde Per Skovmose (K) ikke skjul på sin utilfredshed med økonomien i arrangementet og på den måde, 750.000 kommunale støttekroner var brugt.

Regnskabet viste, at VM-arrangementet havde indtægter for knap 4,6 mio. kroner, mens udgifterne blev knap 4,85 mio. - og underskuddet på 3.500 kroner.

- Vi skal lære af det her. Vi må se, hvad vi får, hvis vi som her giver 750.000 kroner, sagde Per Skovmose som fandt, at andre frivillige foreninger kunne levere betydelig mere til gavn for de børn og unge, de har som medlemmer, hvis de fik et tilskud på 40.000 kroner.

Per Skovmose sagde, at det store tilskud til VM-stævnet får "andre frivillige foreninger til at følge sig til grin", men anerkendte samtidig, at der står "dygtige forretningsfolk" bag Cold Hawaii.

- Jeg har intet imod surf eller Cold Hawaii. Men ser vi et regnskab, hvor der er brugt penge til løn, flybilletter og bespisning, må vi se det i forhold til de, der frivilligt knokler til gavn for børn og unge - og så gør det ondt.

Niels Jørgen Pedersen (V) bemærkede, at kommunen havde fået, hvad den bad om til gengæld for sin støtte.

- Men vi skal lære af det her, sagde han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.