Vognmænd går sammen

Den udvidede forretning videreføres som Avas, Aalborg Vognmandsforretning A/S.Foto: Avas

Den udvidede forretning videreføres som Avas, Aalborg Vognmandsforretning A/S.Foto: Avas

To af Nordjyllands kendte vognmandsfirmaer, nemlig Niels Pedersen & Sønner A/S og Aalborg Vognmandsforretning A/S, går sammen fra nytår, og det er der en række konkrete grunde til.

En af dem er, at det også i vognmandsbranchen kan være vanskeligt at finde de rette medarbejdere, fortæller Erik Poulsen, der er bestyrelsesformand i Aalborg Vognmandsforretning:

- Med det avancerede grej, vi anvender, de dyre værdier, vi fragter, og de krav om dokumentation, der ligger, er det nødvendigt med velkvalificerede medarbejdere, som hele tiden har de rette efteruddannelser og forstår sig på computere og meget andet.

- Vi regner med, at det bliver nemmere at finde sådanne medarbejdere, når vi bliver større, fordi det også giver medarbejderne flere muligheder.

- Chauffører ser jo også på udviklingsmuligheder i de firmaer, de er ansat i, og de ser på, om de kan skifte speciale, når de trænger til nye udfordringer. Det er alt sammen noget, som et større firma giver bedre muligheder for, påpeger Erik Poulsen.

Han understreger, at det da heller ikke er hensigten med sammenlægningen at spare folk. Tværtimod satser man på vækst og vil løbende uddanne lærlinge.

Niels Pedersen & Sønner blev etableret i 1962 og beskæftiger i dag 30 medarbejdere fra domicilet i Skalborg. Hovedaktiviteten er primært landsdækkende specialtransport af sværgods for blandt andet bygge- og vindmølleindustrien.

Aalborg Vognmandsforretning - bedre kendt som Avas - har rødder tilbage til 1929, og virksomheden beskæftiger i dag cirka 60 medarbejdere fra basen i Nørresundby.

Hovedaktiviteterne i Avas er specialiserede kran- og liftopgaver, transport til asfaltindustrien, containerløsninger samt råstofudvinding.

De to virksomheder beholder i første omgang hver deres hovedkontor, men på sigt er det ifølge Erik Nielsen hensigten at flytte sammen på ét sted for fuldt ud at få glæde af synergien.

Det bliver Avas, der bliver det fortsættende selskab, og nærmere bestemt foregår sammenlægningen på den måde, at Niels Pedersen & Sønner kommer til at eje en tredjedel af Avas.

De to andre dele ejes som hidtil af Nielsen & Klitgaard samt IK Rask Lund.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst