Arbejdsmarked

Vognmand runder et skarpt hjørne

Firmaet Filtenborg markerer sine 40 år med åbent hus 3. februar i det nye domicil på Nørrebro

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Vognmand Filtenborg flyttede lige inden årsskiftet ud på Nørrebro overfor genbrugspladsen.

NYKØBING:Mere kundevenligt og med bedre plads kalder 51-årige Bjørn Filtenborg, ejer af Vognmand Filtenborg, sit nye domicil på Nørrebro på en syv hektar stor grund lige overfor genbrugspladsen.

Vognmandsfirmaet rykkede ind på sin nye adresse kort inden årsskiftet. I den forbindelse kritiserede Socialdemokratiet på Mors vognmandens beliggenhed samt ind- og udkørsel til Nørrebro.

- Det er ikke noget, som jeg tænker over i dagligdagen. Men jeg syntes, at kritikken var uprofessionel, når de selv har stemt for beliggenheden, for mængden af trafik på Nørrebro ville være den samme, uanset placering af ind- og udkørsel, siger vognmanden, der i stedet har fokus på at udvikle sin forretning.

Det betyder blandt andet øget fokus på genbrug og genanvendelige materialer samt optimering af sorteringsanlæg. Flytningen har betydet, at Bjørn Filtenborg har ansat en ekstra på kontoret.

- Vi er kommet op på fem personer der. I alt er der 40 ansatte her, siger han.

Han afviser ikke, at tallet kan blive højere. Blandt andet skal der igen ansættes en lærling for at sikre fremtidig arbejdskraft.

- Der plejer at være mere stille fra januar til påske, men vi kan godt mærke, at der er blevet mere at lave i byggebranchen, tilføjer han.

Vognmand Filtenborg, der pt. kan mønstre 30 biler, blev stiftet i 1978 af Arne Filtenborg. 10 år senere kom sønnen Bjørn, der oprindelig er uddannet mekaniker hos Opel i Nykøbing, til. I 20 år arbejdede far og søn sammen. I dag arbejder Bjørn Filtenborg sammen med sin søn Ole. Han bliver på sigt tredje generation, som skal stå i spidsen for vognmandsfirmaet.

- Vi sætter en glidende overgang i gang i løbet af 2019. Man er først for alvor moden og klar til det, når man er fyldt 30 år, mener Bjørn Filtenborg.

Han og hustruen Anita bruger selv mange timer i firmaet hver dag. Det er en livsstil at være selvstændig, lader vognmanden forstå.

- Det er en udfordring at få tingene til at gå op i en højere enhed, og en god fornemmelse, når noget lykkes, siger han, der ikke har sat dato på, hvornår han stopper.

- Der er stadig mange gode år tilbage i mig, smiler han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst