Volbeat: Vi har levet i overhalingsbanen

Sex, stoffer og rock'n'roll. Det er sådan, man forestiller sig livet som rockband. Men ikke for Volbeat.

Volbeat: Vi har levet i overhalingsbanen

Michael Poulsen står tidligt op. Selvom han endnu en gang vågner i en ny by i USA, og det blev sent efter koncerten i går, skal han ud og løbe. Det gør Volbeat-forsangeren fem dage om ugen. Snører løbeskoene og så af sted.

Livet på turné er hårdt. Fire dage i træk spiller bandet i en ny by hver aften, før der er plads til en fridag. Sådan kører det i flere uger ad gangen. Og det kræver noget af dem.

- Vi kan jo godt mærke, at vi ikke er 16 år længere. Jeg er nødt til at være i form, hvis jeg skal kunne levere et ordentligt show, siger forsangeren til Ritzau.

Derfor er forestillingen om sex, stoffer og rock'n'roll ikke en, der passer på bandet. Tværtimod. I stedet er der økologisk kød, hård træning og masser af vand på menuen.

Det har bokseren Mikkel Kessler sørget for.

- Mikkel Kessler var ovre og høre os i Las Vegas, og jeg havde taget en del på. Så spurgte jeg ham, om han kunne hjælpe mig. Det ville han gerne.

- Han har pisket mig rundt. Vi trænede sammen nogle uger, og jeg smed 18 kilo. Nu holder jeg det selv ved lige på turnéen. Jeg spiser økologisk kød og grøntsager morgen, middag og aften og løber en del, fortæller sangeren, der godt kan mærke, at hans ændrede livsstil har givet bonus.

- Jeg har meget mere energi. Jeg kan virkelig performe 100 procent, siger han.

Og det er nødvendigt. Lige nu er bandet i USA på turné. Til sommer er kalenderen fuld af festival-job i både Danmark og udlandet, og sensommeren byder på koncerter i både Japan og Australien.

- Vi kører et enormt stramt program, og så nytter det ikke noget at gøre tingene halvhjertet. Vi har prøvet at leve i overhalingsbanen, men det går ikke længere, fortæller Michael Poulsen.

Mens bandet har været på landevejene, har det også stykket et nyt album sammen. "Outlaw Gentlemen & Shady Ladies" udkommer mandag 8. april.

- Næsten alt materialet er skrevet, mens vi var på landevejene, fortæller forsangeren.

Teksterne handler om alt fra kvindelige forbrydere i 1800-tallet og om sorg, tro på superhelte og det overnaturlige.

- Jeg har ikke helt lyst til at lave et koncept-abum, så på den måde stikker sangenes handling lidt i flere retninger, fortæller han.

Inspirationen har blandt andet - som titlen antyder - været gamle westernfilm, men der er også blevet plads til Michael Poulsens egne beretninger.

- En af sangene handler om tabet af min far. Det er en meget personlig sang, som jeg havde brug for at få ud af mit system, siger Michael Poulsen, der ud over sin nye, faste guitarist, Rob Caggiano, der før har spillet i blandt andet Anthrax, også har inviteret den legendariske King Diamond fra Mercyful Fate med på et nummer på det nye album.

Til sommer kan danskerne opleve bandet på Roskilde, Skive og Jellinge Festival. Det er ikke mange koncerter, når man sammenligner med bandets mange spilledage i udlandet.

Men Volbeat har overraskelser i ærmet.

- Når man har sagt ja til festivaljob, så er det sådan, at man ikke må spille på store arenaer forud for festivalen. Men jeg vil godt afsløre, at vi har flere koncerter i Danmark i efteråret, siger Michael Poulsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.