Udland

Vold blusser op flere steder i Syrien

Blodige sammenstød flere steder i Syrien samtidig med at FN-observatører forlader landet.

Vold blusser op flere steder i Syrien

Mens FN's observatører er på vej ud af Syrien, rapporterer aktivister om nye blodige kampe rundt om i landet.

Mindst ni personer er dræbt under kampe i den sydlige provins Daraa tæt på grænsen til Jordan, hvor der i de seneste dage har været hårde sammenstød mellem oprørere og regeringssoldater.

- Kampfly angreb flere områder, og adskillige huse er jævnet med jorden. Der er dræbte og sårede, siger en Abu Ahmed, der er med i oppositionsgruppen Den Lokale Koordinationskomité.

Han siger, at regeringssoldater især retter angreb mod et område kaldet al-Harak, som menes anvendt af højtstående desertører under deres flugt ud af landet. Det gælder blandt andre tidligere premierminister Riad Hijab.

Også i hovedstaden Damaskus er der kampe. I forstaden Mazamiyet al-Sham stormede regeringssoldater flere bygninger, hvor oprørsgrupper formodes at holde til.

Mindst 130 mennesker rapporteres dræbt søndag heriblandt 26 i Damaskus, oplyser Det syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Oplysninger om dræbte og sårede er vanskelig at få bekræftet, da det syriske styre holder udenlandske medier og menneskeretsgrupper ude af landet.

Mens kampene står på, er de sidste af FN's 300 observatører på vej ud af landet, efter at den fire måneder lange mission formelt sluttede midnat natten til søndag.

Observatørerne kom til Syrien i april for at overvåge en våbenhvile mellem de stridende parter. Våbenhvilen er ikke overholdt af nogen af parterne. Tværtimod er konflikten spidset til, og FN's Sikkerhedsråd besluttede i sidste uge at stoppe missionen.

De sidste observatører forlod deres hotel i Damaskus mandag morgen og kørte til byens lufthavn for at flyve ud af landet.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.