Udland

Vold mellem syrere koster mindst 10 livet

Kampe mellem modstandere og tilhængere af Syriens præsident al-Assad koster mindst 10 livet i Libanon.

Vold mellem syrere koster mindst 10 livet

Mindst 10 mennesker har mistet livet lørdag i den libanesiske havneby Tripoli under sammenstød mellem tilhængere og modstandere af nabolandet Syriens præsident, Bashar al-Assad.

Det oplyser læger og politiet i byen.

Flere end 30 mennesker er såret, nogle med alvorlige skader.

Ifølge øjenvidner skød de to sider mod hinanden med rifler og mortergranater, inden den libanesiske hær rykkede ind i området med kampvogne og pansrede kampvogne for at stoppe uroen.

Trods indsatsen lykkedes det ikke soldaterne at stoppe skyderierne før efter flere timers indsats. Lørdag eftermiddag blev både politi og soldater udstationeret i de urolige bydele.

Ifølge øjenvidner blev en civil dræbt, da vedkommende pludselig blev fanget i en krydsild. En libanesisk soldat er også blandt de dræbte.

Kampene opstod mellem alawitter, der bor i bydelen Jabal Mohsen i Tripoli, og sunnimuslimske modstander af Assad, der bor i bydelen Bab al-Tabbaneh. Præsident Assad tilhører alawitterne, der udgør et mindretal i Syrien.

De to nabolag har længe været på kant, og sammenstød er forekommet jævnligt, siden oprøret mod Assad brød ud for 15 måneder siden.

I Syrien fortsatte volden med uformindsket styrke lørdag. Mindst 27 mennesker meldes dræbt under uro i flere større byer rundt om i landet. Det oplyser menneskeretsgrupper og aktivister.

Flere end 13.400 mennesker er dræbt under opstanden, vurderer FN. Syriske menneskeretsgrupper siger, at dødstallet er langt højere.

/ritzau/Reuters/AFP