Voldgift skal afgøre skraldemænds løn

Vognmand ændrede de ansattes løn fra akkord til timeløn

En faglig voldgiftssag skal på fredag afgøre, om vognmand Filtenborg var i sin gode ret til egenhændigt at ændre skraldemændenes løn fra akkord- til timeløn. Arkivfoto: Peter Mørk <i>Peter Mørk</i>

En faglig voldgiftssag skal på fredag afgøre, om vognmand Filtenborg var i sin gode ret til egenhændigt at ændre skraldemændenes løn fra akkord- til timeløn. Arkivfoto: Peter Mørk Peter Mørk

THY-MORS:Må en vognmand egenhændigt ændre sine skraldemænds løn fra akkord- til timeløn, eller er det et brud på overenskomsten?

Det skal en faglig voldgiftssag fredag tage stilling til i en konkret sag fra Mors.

Det er vognmandsfirmaet Filtenborg fra Nykøbing Mors, der er blevet genstand for sagen, der er blevet rejst af 3F Thy-Mors.

- Vi mener helt klart, at der er tale om omgåelse af overenskomsten, siger faglig sekretær Jesper Nielsen fra transportgruppen hos 3F Thy-Mors.

Han forklarer, at hans medlemmer tidligere havde en ugenorm på 1050 sække, som de så kunne skynde sig hente. Så havde de fri. I dag er de på timeløn, og Jesper Nielsen skønner, at de er oppe på 2500 sække om ugen - for den samme løn som akkordlønnen.

Den påstand forbavser vognmand Bjørn Filtenborg.

- Jeg ved ikke, hvor 3F har det tal fra, siger han.

- Akkordarbejde slider både på materiellet og personalet, siger Bjørn Filtenborg.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.