Voldsom brand: 170 bigballer med halm gået op i røg

Politiet betragter umiddelbart en brand i en halmstak som påsat

Genrefoto: Nicolas Cho Meier

Genrefoto: Nicolas Cho Meier

NEBSTRUP:Mandag morgen er der gået ild i 170 halmballer, der ligger på en mark på Nebstrupvej ved Nebstrup ved Havndal. Det fortæller vagtchef Poul Badsberg fra Nordjyllands Politi.

Branden blev anmeldt klokken 04.26 og flammerne var så voldsomme, at en anden anmelder en halv time senere ringede og anmeldte branden. Vedkommende havde set ilden på afstand, og troede at der var gået ild i en lade på ejendommen.

Nordjyllands Beredskab var på stedet med en tankvogn og to mand, men foretog sig i øvrigt ikke noget aktivt for at slukke branden - halmstakken fik lov til at brænde ned af sig selv så hurtigt som muligt.

- Det er heldigvis på en mark og en fritstående halmstak, så der var jo ikke fare for nogen som helst ting. Heller ikke hvis man så på røgen og gnisterne, var der fare for noget, så vi lod den passe sig selv. Der er også en frisk vind, det skubber jo godt til den. Så når vi når hen til aften, så håber jeg på, at vi er ved at være ovre den, siger indsatsleder Rene Nikolajsen fra Nordjyllands Beredskab.

Umiddelbart betragter politiet branden som påsat - der går jo ikke pludselig ild i sådan en halmstak, konstaterer Poul Badsberg. De tekniske undersøgelser kan dog først foretages, når ilden er slukket.

For en måneds tid siden blev bigballer lastet på en vogn antændt mindre end en kilometer væk. Politiet ser på, om der kan være en sammenhæng mellem de to begivenheder.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.