Redningsvæsen

Voldsom brand hærgede gård

Kraftig vind fik flammerne til at sprede sig, og både stuehus og lade gik tabt

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Jan Pedersen

MOU:En voldsom brand hærgede fredag eftermiddag en gård i Mou. Stuehuset er totalt udbrændt, det samme er halvdelen af laden.

Derudover var det en overgang fare for, at ilden skulle brede sig og udvikle sig til en større naturbrand.

En af gårdens beboere er blevet kørt på sygehuset til observation for røgforgiftning.

Ild spredte sig hurtigt

Beredskabscenter Aalborg blev kaldt ud til branden på Dokkedalvej 40 syd for Mou ved Storvorde fredag kl. 13.47. I første omgang blev der sendt et slukningskøretøj, men det stod hurtigt klart, at skulle sættes meget større ind for at bekæmpe flammerne.

Yderligere et slukningskøretøj samt tre ekstra tankvogne blev tilkaldt, og ialt 22 brandmænd var sat ind i kampen mod flammerne, fortæller indsatsleder ved Beredskabscenter Aalborg, Peter Reinau.

- Da vi kom herud, var stuehuset overtændt, og vinden var så uheldig som den kunne være. Det gjorde, at ilden spredte sig med voldsom hastighed til laden, fortæller indsatslederen.

Laden var fyldt med blandt andet en masse tørt træ, men det lykkedes brandfolkene at få kontrol over ilden, inden den fik fat i træet.

Stuehuset udbrændte helt, og halvdelen af laden udbrændte, inden brandfolkene fik kontrol over ilden.

Sprang over i græs

Samtidig med at flammerne raserede stuehus og lade, var ilden sprunget over i noget tørret græs på den anden side af vejen.

- Og ikke langt derfra ligger en granplantage, så vi skulle også have styr på det, så ilden ikke bredte sig, siger Peter Reinau.

Brandfolkene kom til at arbejde en del timer på at efterslukke, og der blev sat en brandvagt på hele natten, fordi den kraftige vind kunne få ilden til at blusse op igen, fortæller indsatslederen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.