Kriminalitet

Voldsom brand i plejehjem: Flere tilskadekomne

En lægehelikopter og flere ambulancer er sendt til Allingåbro, hvor en voldsom brand raserer et plejehjem

Det er en alvorlig brand, der fredag aften er brudt ud i Plejecenter Farsøhthus i Allingåbro, meddeler beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det er en alvorlig brand, der fredag aften er brudt ud i Plejecenter Farsøhthus i Allingåbro, meddeler beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

ALLINGÅBRO:Der er fredag aften udbrudt en kraftig brand i Plejecenter Farsøhthus i Allingåbro.

Flere personer er kommet til skade, men politiet har ikke overblik over, hvor mange det drejer sig om, eller hvor alvorligt de er kommet til skade.

- Men der er sendt en lægehelikopter og flere ambulancer til stedet, siger vagtchef Michael Ørum fra Østjyllands Politi.

Han kan kort før klokken 19 heller ikke sige noget om, hvor branden opstod, eller hvor stor en del af plejehjemmet, der brænder.

I forbindelse med branden har man etableret beredskabsplan og den kommunale krisestab er etableret. Den skal på tværs af myndigheder tage sig af hændelsen - herunder blandt andet sørge for genhusning og krisehjælp.

På nuværende tidspunkt er der ikke risiko for, at branden breder sig yderligere, oplyser beredskabsdirektør for Beredskab og Sikkerhed i Randers, Favrskov og Djursland Kasper Sønderdahl.

- Det er en meget alvorlig brand. Der er fire boliger, der er berørt. Branden er under kontrol nu, og den kommunale krisestab er aktiveret, siger han.

Man ved endnu ikke noget om, hvor branden er opstået, og myndighederne vil snarest komme med yderligere information om antallet af tilskadekomne, meddeler beredskabsdirektøren kort før klokken 19.30.

I forbindelse med branden er der oprettet et pårørendecenter på stedet, hvor alle pårørende vil blive vist hen.

Flere krisepsykologer er kaldt til stedet.

Desuden har det kommunale beredskab oprettet et telefonnummer, som pårørende kan ringe til. Det er 2974 3585. skriver Østjyllands Politi på Twitter.

Plejecenter Farsøhthus åbnede, ifølge sin hjemmeside, i 1966 som Allingåbro Plejehjem.

Den 1. april 1997 købte daværende Rougsø Kommune plejehjemmet og plejecenteret skiftede nu navn til Plejecenter Farsøhthus. Plejecenteret har 53 boliger fordelt på fem afdelinger, fremgår det af hjemmesiden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst