Voldsom brand på maskinværksted

Røgfane fra brand i Hurup kunne ses langvejs fra ved brand på værksted i Hurup

Jens Hukiær
Arkivfoto
Ildebrand 15. juli 2018 14:39 - Opdateret 15. juli 2018 16:09

HURUP: Der er søndag eftermiddag udbrudt brand på et maskinværksted på Refstorpvej lidt syd for Hurup i Thy.

Alarmen lød klokken 13.22.

- Det er en brand, der har udviklet sig over flere timer, inden at den bliver opdaget, forklarer indsatsleder Mogens Hansen, Nordjyllands Beredskab i Thisted.

Branden blev opdaget af maskinværkstedets ejers kone, da branden slog gennem taget på værkstedet. Hun alarmerede straks beredskabet i Thisted.

Ejeren og en medarbejder forsøgte at bekæmpe, men måtte hurtigt opgive det forehavende og overlade det til brandfolkene.

Tjekket for røgforgiftning

Ejeren og medarbejderen blev kørt med ambulance til sygehuset i Thisted til et tjek for røgforgiftning.

Ilden er ifølge indsatsleder Mogens Hansen opstået inde i mellem indervæg og ydervæg, og derfor tyder meget på, at en fejl i en elektrisk installation kan være årsag til branden. Det skal ifølge indsatslederen nu undersøges nærmere.

Omkring 150 kvadratmeter af taget på maskinværkstedet blev voldsomt ødelagt af branden, og selve maskinværkstedet har også taget en del skade.

- Der stod en del dyre maskiner til forarbejdning af metalemner, så vi har med det samme rekvireret et følgeskadefirma til at tage hånd om eventuelle skader på disse maskiner, lyder det fra Mogens Hansen.

Usund røg

I forbindelse med bekæmpelsen af branden måtte alle brandfolkene bære røgdykkerudstyr.

- Der var tale om en rigtig usund røg fra værkstedet - en røg, som vi ikke var sikre på indholdet af, så vi havde assistance af beredskabsstyrelsen til at fylde ilt på røgdykkerudstyret, fortæller Mogens Hansen.

Røgen drev heldigvis væk fra Refstorpvej, så der var ikke fare for, at andre skulle indånde røgen.

Nogle kreaturer, som hold til i den ene ende af maskinværkstedet, hvor der der var indrettet en løsdriftsstald, blev sluppet ud og slap også fra branden uden røgskader.

Beredskabet havde to slukningstog fra Thisted og station Hurup og i alt 16 mand i gang med bekæmpelsen af branden. Den var slukket ved godt 16-tiden.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...