Voldsom brand synlig 20 kilometer væk

Voldsom brand i Bedsted - højt ståltårn, der var i fare for at vælte, er nu lagt ned

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BEDSTED:Med 30-40 meter flammer var det en særdeles synlig brand, da der fredag morgen ved 04.20-tiden indgik alarm til Thisted Brandvæsen i Hurup.

Branden var opstået i nedbrydningsmaterialer på det tidligere Hedegaards siloanlæg på Vestervigvej i Bedsted i Thy.

De mange meter høje flammer kunne ses så langt væk som i Skjoldborg 20 kilometer væk.

- Et nedbrydningsfirma har været i gang med at fjerne en silo, hvis hovedkonstruktion er af stål, men som er beklædt med brædder. Der blev arbejdet på nedbrydningen til ved 20-tiden i torsdag aften, så det er nærliggende at tro at brandårsagen skal findes i forbindelse med nedbrydningsarbejdet, fortæller indsatsleder Lars Bjørndal fra Thisted Brandvæsen.

Det var en nabo, der alarmerede brandvæsenet, da han ved godt 4-tiden fredag morgen vågnede ved at hans soveværelse på det nærmeste var oplyst, som om det var fuldt dagslys.

Brænder ud

- Vi lader alt det nedbrudte træ brænde ud. Nedbrydningsfirmaet var nemlig så langt, at de havde savet benene over på stålkonstruktionen og havde med kædetræk forsøgt at få den til at vælte. Det lykkedes dog ikke, men nu er vi naturligvis ikke sikre på, at når alt træværket, der har været med til at stabilisere stålkonstruktionen, er væk, at det så ikke vælter ned i den brændende trædynge, så jeg skal ikke have mine brandfolk for tæt på det, siger indsatslederen.

Han fik fra starten af indsatsen politiet til at advisere naboer til branden i Bedsted til at tjekke deres huse for eventuelle skader.

- Ildsøjlen var så høj, og den sendte flyveild - gnister og stumper af brændende træ - ind over husene, så der kunne måske opstå følgebrande, siger Lars Bjørndal.

Vej spærret

Han rekvirerede også assistance fra Beredskabsstyrelsen i Thisted, Thisted Brandvæsen og stationen i Nykøbing, så 25-30 mand har været i aktion i forbindelse med branden.

- Vi fik ved hjælp af kæder trukket den vaklende stålkonstruktion ned, så den ikke længere er til fare, siger indsatslederen.

Indsatsen mod branden varede frem til ved godt 13-tiden fredag eftermiddag, og lige så længe var Vestervigvej gennem Bedsted spærret, da brandfolkene hentede vand fra vandværket i særdeles store brandslanger, der lå på tværs af vejen og på det nærmeste umuliggjorde passage.

Ingen mennesker var i fare ved branden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden