Voldsom gårdbrand: 35 brandfolk var i aktion

Nordjyllands Beredskab og Beredskabsstyrelsen kæmpede i 10 timer med brand i Vesthimmerland

Henrik Strømgaard
Privatfoto
Vesthimmerland 7. juli 2018 08:15 - Opdateret 7. juli 2018 12:54

VESTHIMMERLAND: En trelænget gård på Knabervej ved Klotrup vest for Aalestrup i Vesthimmerland blev lørdag nat ramt af en voldsom brand. Meldingen kom lige før klokken et, og først ved 11-tiden lørdag formiddag var indsatsen afsluttet.

Det oplyste indsatsleder Klavs Bojsen.

- De to af længerne var overtændte, da vi kom herud. Det er lykkedes at redde den tredje længe, fortæller han.

Lørdag morgen var indsatsen koncentreret om efterslukning af de to andre længer. Men de stod altså ikke til at redde, fortalte Klavs Bojsen.

Den voldsomme brand krævede masser af mandskab:

- Vi har haft styrker fra Aalestrup, Farsø og Aars samt fra Beredskabsstyrelsen. 35 mand har været i gang. Det er nogle store bygninger, og derfor har det krævet så mange folk, fortæller indsatslederen.

Heldigvis var der ingen dyr i bygningerne, og ingen mennesker har været i fare i forbindelse med branden. Stuehuset på ejendommen er uskadt.

- Det lykkedes at få reddet tre store traktorer, inden de gik med i flammerne. Til at starte med var der også fare for nogle kemikalier, der var ved at brænde inde. Men det lykkedes også at redde dem, så de er upåvirket. Vi havde også 50 tons gødning, vi skulle tage højde for derinde. Det er en smule brandpåvirket men ikke voldsomt, lyder det fra Klavs Bojsen.

På grund af en del halm og andre ting i de to udbrændte længer var efterslukningen et større arbejde. Der blev brugt kran og gummiged for at få flyttet materialer ud, så der kunne efterslukkes.

Brandårsagen er ukendt og skal undersøges nærmere af politiets teknikere i den kommende uge.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...