Udland

Voldsom regn fordriver seks millioner indere

Kraftig monsunregn i det nordøstlige Indien har kostet mindst 121 mennesker livet og millioner er hjemløse.

Voldsom regn fordriver seks millioner indere

Antallet af døde under den voldsomme monsunregn, der har forårsaget massive oversvømmelser i den nordøstlige del af Indien, er steget til flere end 120.

Ydermere seks millioner mennesker er tvunget til at forlade deres hjem, siger myndighederne lørdag.

Det meteorologiske institut melder om, at mere regn i det kommende døgn vil piske ned over regionen, der lider under de værste oversvømmelser i de senere år.

Delstaten Assam er hårdest ramt af de årlige regnskyl, som får den mægtige flod Brahmaputra til at gå over sine bredder. Oversvømmelserne har også ramt nabostaterne Arunachal Pradesh, Mnupur og Meghalaya.

- Indtil videre er 121 mennesker omkommet ved forskellige episoder, hvoraf de 105 druknede, da de forsøgte at undslippe de rivende vandmasser. Andre 16 blev dræbt af jordskred, der er forårsaget af regn, hedder det i en erklæring fra regeringen i Assam.

Omkring seks millioner mennesker menes at have været tvunget til at forlade deres hjem og søge højere beliggende terræn for at undslippe flodvandet, hedder det i en separat rapport fra Den Centrale Vandkommission.

Monsunen, som fejer hen over subkontinentet fra juni til september, er helt nødvendig for Indiens landmænd. Men samtidig kræver den hvert år mange ofre som følge af oversvømmelser.

Embedsmænd i Assam kæmper for at håndtere det store antal mennesker, der er hjemløse på grund af oversvømmelserne, og på at etablere improviserede nødhjælpslejre til nogen af dem, der er tvunget til at forlade deres hjem.

26 af de 27 distrikter i den te- og olierige stat har været ramt af springfloder siden 24. juni som følge af de voldsomme skybrud, mens floden Brahmaputra er gået over sine bredder på mindst ni steder.

Oversvømmelserne har også hærget Kaziranga Nationalparken, der er kendt for dens tigre, en-hornede næsehorn og elefanter. Ifølge Press Trust of India er flere end 540 af parkens dyr omkommet, heraf 13 næsehorn.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.