Udland

Voldsom skovbrand i USA: Mindst 19 brandmænd dræbt

En hedebølge har ramt det sydvestlige USA, og det har givet en skovbrand i Arizona gunstige forhold.

Voldsom skovbrand i USA: Mindst 19 brandmænd dræbt

Mindst 19 brandmænd er omkommet i forsøget på at nedkæmpe en skovbrand i den amerikanske delstat Arizona, rapporterer flere amerikanske medier.

Det er den værste episode af sin art i USA i de sidste 80 år. Ikke siden 1933 er så mange brandfolk døde på én gang, mens de bekæmpede en skovbrand. Dengang døde 29 brandfolk, mens de bekæmpede flammerne i Griffith Park i Los Angeles.

Antallet af omkomne brandmænd er det højeste siden terrorangrebene på World Trade Center i New York i 2001, hvor 340 brandfolk mistede livet, da tvillingtårnene styrtede sammen.

Det lokale politi i Arizona siger samtidig, at indbyggerne i det ramte område, Peeples Valley, og byen Yarnell skal evakueres, skriver Fox News. I forvejen er områder i nærheden blevet evakueret.

Brandmændene blev angiveligt overrasket af flammerne, da de var ved at få styr på ilden.

- Normalt sørger du for, at du har en flugtrute og en sikker zone. Deres sikkerhedszone var åbenbart ikke stor nok, og ilden indhentede dem, siger Art Morrison fra det lokale skovbrug ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ildebranden begyndte fredag, men er siden vokset sig større og større i staten, der i øjeblikket er ramt af en massiv hedebølge. De høje temperaturer menes sammen med lav luftfugtighed og stærk vind at være årsagen til, at branden hurtigt bredte sig.

I øjeblikket arbejder omkring 200 brandmænd på at stoppe ilden, og 130 flere er på vej.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.