Voldsom stigning i tricktyverier

Generelt fald i politianmeldelser overskygges af én væsentlig undtagelse

Tal fra første halvår af 2012 tyder på, at Nordjylland er blevet en mere lovlydig landsdel. Modelfoto <i>Pressefotograf Henrik Bo</i>

Tal fra første halvår af 2012 tyder på, at Nordjylland er blevet en mere lovlydig landsdel. Modelfoto Pressefotograf Henrik Bo

NORDJYLLAND:Det går tilsyneladende generelt godt med lovlydigheden i Nordjylland, hvis man skal tro tal fra rigspolitiets statistikker, skriver NORDJYSKE Stiftstidende onsdag.

Det samlede antal politianmeldelser omhandlende straffeloven er faldet fra 16.053 i 2011 til 13.764 i 2012.
Samtidig sigtes flere for lovovertrædelser end i de tre foregående år.
Der er dog en væsentlig undtagelse i den positive udvikling.

- Kedelig tendens

Antallet af anmeldelser om tricktyveri er på fire år fået fra seks anmeldelser til 37.

- Det er en kedelig tendens, bekræfter politiinspektør Stig Lundbo, leder af Lokalpolitiet i Nordjylland.
For at sætte hårdere ind mod tricktyve, har Nordjyllands Politi indført en ny praksis, hvor alle anmeldelser om trick-tyverier skal omkring vagtchefen, der skal tage stilling til, om politiet skal ud og søge efter DNA-spor på anmeldelsesstedet.
Der gå nogle gange op til en hel uge inden tricktyverier anmeldes, og det gør det svært for politiet at efterforske tricktyverierne.

Glæde over indbrudstal

Mens det går skidt med udviklingen i tricktyverier, kan politiet i stedet glæde sig over væsentligt mere opmuntrende tal på indbrudsområdet.

Antallet af anmeldelser om indbrud i fritidshuse er styrtdykket med mere en 50 procent fra 834 anmeldelser i første halvår af 2011 til 403 i første halvår af 2012, og tallene er også faldet for indbrud i erhverv og private hjem.
- Om det er resultatet af vores samarbejde med kriminalforsorgen og kommunerne, der slår igennem nu, skal jeg lade være usagt, men det er da glædelige tal, fortæller Stig Lundbo.
Han vil nu vente på tallene for andet halvår af 2012, før han kan udtale sig om, hvorvidt der skal ske ændringer i politiets indsats i 2013.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.