Voldsom stigning i ulovligt arbejde

El-, vvs- og kloak-branchen oplever, at flere og flere arbejder uautoriseret og uden den nødvendige uddannelse

Andreas Bjerre
Ifølge Dorthe Gottlieb Rasmussen fra Sikkerhedsstyrelsen er det nemmest at finde ud af, om en håndværker har autorisation ved at kigge på styrelsens hjemmeside, hvor alle autoriserede står oplistet.Arkivfoto
Nordjylland 19. juni 2012 08:19

NORDJYLLAND: Skal du have udført el- eller vvs-arbejde i den kommende tid, er der god grund til at være ekstra opmærksom på, hvilken håndværker du hyrer til jobbet. I øjeblikket oplever branchen nemlig store problemer med folk, som snyder med deres titler.

Det viser tal fra Sikkerhedsstyrelsen, som får anmeldelserne. Her er antallet over tredoblet på kun tre år. I 2008 var der 105 anmeldelser inden for de tre erhverv, el, vvs og kloak. I 2011 var tallet steget til 329, og i år er man godt på vej med allerede 166 anmeldelser.
- Vi får i snit en anmeldelse hver dag i øjeblikket. Langt de fleste går på annoncer fra folk, som pynter sig med lånte fjer. Og en stor del af dem ender med en bødeindstilling til politiet, siger Dorthe Gottlieb Rasmussen, pressechef i Sikkerhedsstyrelsen, og tilføjer:
- Jeg kan godt forstå, at de gør det. Det må være meget utilfredsstillende, at nogen snyder på vægten, når andre bruger pengene på at få en autorisation.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...