Voldsom tagbrand i Aalborg

50 lejligheder evakueret

11
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG: En kraftig tagbrand har forårsaget store ødelæggelser på en beboelsesejendom på Poul Buås Vej i Aalborg. Ingen er kommet alvorligt til skade, men en person blev bragt til Aalborg Sygehus til observation for røgforgiftning, oplyser vagtchef ved Nordjyllands Politi Aage Pedersen. Desuden blev en beboer ramt på kinden af en petanquekugle, som fløj gennem luften, da der skete en eksplosion på grund af branden.
Branden brød ud lørdag aften omkring klokken 22, og alt disponibelt mandskab fra Beredskabscenter Aalborg blev straks sendt til stedet for at slukke branden.
Da brandfolkene kom frem, var hele tagkonstruktionen antændt.
- Den første time brugte vi på at sørge for, at branden ikke bredte sig til ejendomme på Henning Smiths vej. Da vi havde styr på det, handlede det om slukningsarbejde, siger indsatsleder Jan Nedza fra Beredskabscenter Aalborg.

Alle lejligheder åbnet

I alt blev fire opgange på Poul Buås Vej evakueret under branden. Det samme blev en opgang på Henning Smithsvej.

De fem opgange indeholder i alt 50 lejligheder, og alle etager blev evakueret af brandvæsen og politiets personale på stedet. De lejligheder, hvor folk ikke umiddelbart var hjemme, blev åbnet med magt for at få alle ud.

Genhusning nødvendig

Alle evakuerede blev efterfølgende bragt til fælleshuset på Henning Smiths Vej, hvor de blev orienteret om situationen. Beboerne er blevet genhuset eller har selv fundet plads hos familie og venner, oplyser vagtchef Aage Pedersen fra Nordjyllands Politi.

Ejendommen har taget kraftigt skade af branden og hele tagkonstruktionen og de nærmeste etager underneden er ødelagt. En lejlighed på anden sal er udbrændt, mens de øvrige lejligheder har taget skade af sod og vand. 28 brandfolk deltog i slukningsarbejdet, som søndag morgen er helt overstået.
Politiet skal enten søndag eller mandag foretage tekniske undersøgelser i ejendommen for at komme en brandårsag nærmere. Indtil da er området omkring afspærret. Det gælder Poul Buås Vej til Ny Kastetvej, Henning Smiths Vej op mod Poul Buås Vej og Vesterled.
Evt. beboere som ikke var hjemme ved branden og som ikke har talt med politiet bedes kontakte Nordjyllands politi på tlf. 114.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.