Voldsomme uroligheder i Kairo

Kairo centrum er igen hærget at omfattende sammenstød mellem politi og demonstranter.

Udland 1. februar 2013 21:50 - Opdateret 1. februar 2013 21:53

Voldsomme uroligheder i Kairo

Egyptens hovedstad, Kairo, er fredag aften igen hærget af omfattende uroligheder og sammenstød mellem politi og demonstranter, der vil af med præsident Mohamed Mursi.

Mindst to personer er såret af skud fra politiet på den centrale Tahrir-plads midt i byen, hvor tusinder er samlet.

Foran Mursis præsidentpalads ikke langt fra centrum er der også voldsom uro. Demonstranter kaster brandbomber og sten mod paladset, der er omringet af sikkerhedssoldater.

Her er mindst 10 personer såret.

En general siger, at sikkerhedsstyrkerne vil forsvare paladset med alle midler, og at oppositionsgrupper, der har opfordret til demonstrationer og angreb på paladset vil blive "holdt politisk ansvarlig".

Fredagens uro kommer, selv om en række politiske og religiøse ledere inklusive folk fra oppositionen torsdag blev enige om en plan, der skal stoppe de senere dages omfattende uro i Egypten.

Men en af de større oppositionsgrupper, The National Salvation Front, NSF, har imidlertid taget afstand fra torsdagens erklæring, og opfordret til nye protester mod Mursi fredag.

En af NSF-ledere, Mohamed ElBaradei, sagde tidligere fredag, at demonstrationer mod Mursi og dennes regering vil fortsætte, så længe han nægter at arbejde sammen med oppositionen.

Mursi, der leder Egyptens største og mest magtfulde politiske gruppering, Det Muslimske Broderskab, er under stigende pres for at imødekomme oppositionens krav mere indflydelse.

Der er også tiltagende krav om, at Mursi skal få gang i økonomien, der er hård ramt af to års uroligheder.

/ritzau/AFP

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...