Voldsomt knivdrab på overbo udløser anbringelse på ubestemt tid

En 56-årig kvinde mistede i december livet, da hun blev stukket med kniv flere gange af sin underbo.

AARHUS:En 54-årig mand dræbte i december sin overbo på en adresse i Brabrand, da han angreb hende med flere knive og stak hende gentagne gange på kroppen.

Det koster ham nu en anbringelse på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Dommen er faldet tirsdag ved Retten i Aarhus, og manden har i løbet af sagen erkendt sig skyldig i at have dræbt sin kvindelige overbo med adskillige knivstik.

Han har forklaret, at han igennem længere tid havde været irriteret på sin 56-årige overbo. Derfor ventede han på hende, da hun kom hjem fra arbejde om natten den 6. december.

Som led i forberedelserne havde han rustet sig med flere knive og ventede på hende på Engdalsvej.

Han havde i alt fire knive på sig - en kokkekniv, en filetkniv, en savtakket kniv og en urtekniv.

Da kvinden ankom til stedet, blev hun stukket flere gange. Hun blev blandt andet ramt i hjertet, halsen og lungen.

Umiddelbart efter drabet ringede den nu 54-årige mand selv til politiet og fortalte, at han havde slået overboen ihjel.

I løbet af få minutter var en patrulje på stedet, og betjente fandt liget af kvinden med en kniv i halsen på gaden foran bygningen. Tæt på stedet stod den 54-årige, som sagde, at det var ham, der havde stukket kvinden

Mentalerklæringen af manden viste senere, at han var sindssyg på gerningstidspunktet. Derfor anbefalede Retslægerådet, at manden blev dømt til anbringelse i stedet for at få en fængselsstraf.

- Ud fra Retslægerådets vurdering af den 54-åriges mentale tilstand er jeg tilfreds med, at han nu skal anbringes på en psykiatrisk afdeling, og grundet sagens meget alvorlige karakter er der ingen længstetid på anbringelsen, siger anklager Dorthe Lysgaard i pressemeddelelsen.

Da den nu dømte mand blev varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør 6. december blev han ligeledes placeret på en psykiatrisk afdeling.

Den 54-årige mand har modtaget dommen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.