Udland

Vragdele i Mozambique er formentlig fra forsvundet fly

Metalstykker fundet på den afrikanske kyst er næsten helt sikkert en vragdel fra MH370-flyet, der forsvandt.

CHINA-MALAYSIA-ACCIDENT-AVIATION-FAMILIES Foto: Scanpix/Greg Baker

CHINA-MALAYSIA-ACCIDENT-AVIATION-FAMILIES Foto: Scanpix/Greg Baker

To store metalstykker fundet i Mozambique er med stor sandsynlighed vragdele fra det forsvundne Malaysia Airlines-fly MH370.

Det meddeler australske myndigheder ifølge nyhedsbureauerne Reuters og AFP.

- Analysen konkluderer, at vragdelene næsten med sikkerhed er fra MH370, siger den australske minister for transport og infrastruktur, Darren Chester, til journalister i Sydney.

Det var blandt andet en sydafrikansk teenager, der på en ferie i Mozambique fandt et stykke metal, der kunne stamme fra det malaysiske passagerfly, som forsvandt for to år siden på vej fra Kuala Lumpur til Beijing.

Flyet med 239 passagerer og besætningsmedlemmer om bord ændrede af ukendte årsager kurs undervejs på ruten, og efterforskere mener, at det styrtede ned i den sydlige del af Det Indiske Ocean, da det løb tør for brændstof.

Det skete for godt to år siden, og der mangler fortsat svar på flyets mystiske forsvinden.

På toårsdagen understregede Malaysias premierminister, Najib Razak, at myndighederne ikke har opgivet håbet om at finde vraget.

- Den pågående eftersøgning forventes afsluttet senere i år. Og vi har stadig forhåbning om, at MH370 vil blive fundet inden for de 120.000 kvadratkilometer, vi efterforsker, udtalte han ifølge nyhedsbureauet dpa.

Den sydafrikanske teenager har fortalt til lokale medier, at han fandt et tre meter langt metalstykke på en strand i Mozambique i december, og at han tog det med hjem til Sydafrika.

Det var først, da det kom frem tidligere i denne måned, at en anden formodet vragrest fra MH370 var blevet fundet i Mozambique, at familien kontaktede myndighederne.

I juli sidste år blev en vragdel fundet på den franske ø La Réunion i Det Indiske Ocean. Det viste sig senere, at den var en del af det savnede flys vinge.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.