Vragrester fra fly fundet i det Indiske Ocean

Er mysteriet om forsvundne MH370 løst? Det undersøges nu

Myndigheder på øen Reunion undersøger nu, om fund af vragrester fra et fly kan være fra det forsvundne MH370. Foto: Scanpix

Myndigheder på øen Reunion undersøger nu, om fund af vragrester fra et fly kan være fra det forsvundne MH370. Foto: Scanpix

REUNION:Det, der ligner vragrester fra et fly, dukkede tirsdag morgen op ved den lille ø Reunion øst for Madagaskar i Det Indiske Ocean. Det oplyser tv-stationen CNN.

På billeder af vragresterne, som CNN bringer, ses flere mænd bære et stykke metal på omkring to meter.

Fundet har straks sat gang i spekulationer om, hvorvidt der kan være tale om rester fra det forsvundne fly fra Malaysia Airlines, MH370.

Fly forsvandt sporløst

Flyet forsvandt sporløst fra alle radarer 8. marts 2014 på vej fra Kuala Lumpur i Malaysia til Beijing i Kina med 239 personer om bord.

CNN citerer en repræsentant for det franske flyvevåben, der i første omgang håndterer vragresterne.

- Det er for tidligt at sige, om det er fra MH370 eller ej. Vi har lige fundet vragresterne her til morgen ud for kysten ved Saint André, siger repræsentanten Christian Retournat til CNN.

Det franske nyhedsbureau AFP refererer en ekspert i flysikkerhed, Xavier Tytelman, for at vragresterne kan være en del af en flyvinge - måske endda fra en Boeing 777 - hvilket netop er den flytype, som det forsvundne MH370 var.

Svar i løbet af få dage

Xavier Tytelman bemærker også over for AFP, at der ud fra billederne i de lokale medier på Reunion er et synligt referencenummer på vragresterne.

- Det kan bane vejen for en hurtig identifikation. Vi vil have det endelige svar inden for få dage, siger Tytelman til AFP.

Øen Reunion befinder i den modsatte ende af Det Indiske Ocean i forhold til, hvor MH370 sidst blev registreret, mange tusinde kilometer væk.

Officielt har de malaysiske myndigheder erklæret MH370’s forsvinden for en ulykke. Alle ombordværende formodes omkommet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.