Vred forestilling åbner teatersæson

Jens Peter Svarrer
Skuespiller Sune C. Abel og musiker Connie Pilgaard Nielsen bruger ingen ord, men masser af kropssprog og musik i forestillingen. Foto: Lars Horn, Baghuset
4. september 2018 13:06

MORS: Limfjordsteatret har repremiere på børneforestillingen "Vred!!", inden den skal på tætpakket turné i ind- og udland

Lørdag eftermiddag 8. september holder Limfjordsteatret repremiere på sin roste børneforestilling VRED!!, inden den drager ud på turné. Mere end 50 gange skal den opføres rundt omkring i børnehaver, skoler, biblioteker, kulturhuse m.m. i Danmark samt i Slesvig - og til oktober deltage i en stor teaterfestival på Mallorca.

Forestillingen havde urpremiere umiddelbart inden, den skulle vises frem på landets største børneteater-festival tilbage i april, hvor den fik en overvældende modtagelse.

- Der var en fantastik respons fra de børn, vi spillede for, og stor interesse fra opkøberne, så vi har været rigtig glade, siger Gitta Malling, Limfjordsteatres leder, der også har instrueret forestillingen.

Vred!! er en legende, musikalsk og ordløs forestilling, der med humor og klovnerier tager livtag med den svære følelse, som vrede er.

- Den behandler de følelser, som børn kender godt, og som kan være svære at tackle. Både det at blive såret og ked af det - og det at blive frustreret og vred og føle sig uretfærdigt behandlet. Børn genkender de følelser, de ser på scenen, og ved også, hvor svært det kan være at finde en vej til at "blive god igen", siger Gitta Malling.

Vred!! henvender sig til de tre-otteårige og deres voksne, og skulle man som voksen mangle nogle børn eller børnebørn at medbringe, er man også meget velkommen uden.

Efter Aprilfestivalen blev Vred!! anmeldt i Teateravisen, som betegner den som en charmerende forestilling med tegneseriehumor:

"... en morsom og karikeret form til at skildre vreden. Scene for scene eskalerer vreden, så den bliver mere og mere ondskabsfuld (...) Først hujer børnene begejstret, men efterhånden begynder de faktisk også at protestere. For de to voksne på scenen opfører sig mere og mere urimeligt over for hinanden - netop så urimeligt som børn gør"

Anne Middelboe, Teateravisen

Der er stadig billetter at få til på lørdag kl. 14.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...