Vred mand smed cykel på taxi

Skaderne på Mercedes-Benz løber måske op i 40.000 kr.

Arkivfoto

Arkivfoto

AALBORG:Der opstod tumult i Aalborg tidligt om morgenen 24. januar, da en taxichauffør og en 21-årig mand fra Aalborg kom i skænderi.

Det endte med, at den unge mand greb fat i en cykel og kylede den op på taxiens kølerhjelm, som fik buler.

Mandag blev den unge mand idømt 20 dages betinget fængsel og 30 timers samfundstjeneste for taxi-hærværket. Til gengæld blev han frifundet for vold mod taxichaufføren.

Ifølge anklager Rune Vestergaard havde den unge mand stillet sig i vejen for en taxi på Nytorv midt i Aalborg, og taxichaufføren var stået ud for at få den unge mand væk. Der blev skubbet, og taxichaufføren blev ramt på siden af ansigtet. Men byretten i Aalborg fandt det ikke bevist, at den unge mand med vilje havde slået taxichaufføren i ansigtet - det kunne være et resultat af tumulten, vurderede retten. Derfor blev den unge mand frifundet for vold.

Derimod fandt retten det bevist, at han havde kastet en cykel op på taxaen, en Mercedes-Benz, som fik en del skader. Et værksted har vurderet, at det vil koste ca. 40.000 kr. at udbedre skaderne.

De præcise udgifter til udbedring af skaderne er dog ikke opgjort, så et muligt erstatningskrav blev udsat til senere.

Den 21-årige forklarede i retten, at han havde været beruset og ikke kunne huske episoden. Efter forklaringerne fra vidner i retten erkendte han dog at have begået hærværket mod taxen, ifølge anklageren. Den unge mand modtog dommen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.