Udland

Vrede egyptere protesterer mod præsidenten

Voldsomme protester er brudt ud i Egypten, hvor mange er vrede over præsidentens nye magtbeføjelser.

Vrede egyptere protesterer mod præsidenten

Protesterne fortsætter i Egypten, hvor politiet lørdag affyrede tåregas mod tusindvis af demonstranter nær Tahrirpladsen i Kairo.

Mange havde overnattet i telte på pladsen, og da flere demonstranter sluttede sig til dem i løbet af morgenen, svarede politiet igen med tåregas.

Demonstranterne er vrede over, at præsident Mohamed Mursi, der er er islamist med rødder i Det Muslimske Broderskab, i et kontroversielt dekret har givet sig selv vidtrækkende beføjelser og stækket det egyptiske retsvæsens magt.

- Egypten stå over for en ny revolution, for det var aldrig vores intention at udskifte én diktator med en anden, siger aktivisten Mohammed al-Gamal, mens han holder sine knuste briller i hånden.

Voldsomme protester og sammenstød mellem Mursis modstandere og tilhængere brød fredag ud flere steder i Egypten.

På Tahrirpladsen i Kairo råbte demonstranterne taktfaste slogans mod Mursi med krav om hans afgang.

Samtidig stormede rasende Mursi-modstandere Det Muslimske Broderskabs hovedkvarter i Alexandria, hvor de brændte bøger og møbler af i gaderne.

I en tale til sine tilhængere uden for præsidentpaladset insisterede Morsi på, at Egypten stadig er på vej mod "frihed og demokrati".

- Politisk stabilitet, social stabilitet og økonomisk stabilitet er det, jeg vil have, og det, jeg arbejder for, understregede præsidenten.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.