Vrede og demonstrationer over forurenet vand i Sydiran

I fire dage har indbyggere i en provins i Iran demonstreret mod vandforurening. Flere politifolk er såret.

Flere er kommet til skade i sammenstød mellem iransk politi og demonstranter, der protesterer imod forurenet drikkevand i det sydlige Iran.

Ifølge statslige iranske medier har der i fire dage været demonstrationer i området omkring byen Khorramshahr. Indbyggerne er vrede over, at vandet i regionen er forurenet, skriver det statslige nyhedsbureau Irna.

Lørdag kom mindst 11 mennesker til skade i sammenstød, da en ukendt gerningsmand åbnede ild i forbindelse med protesterne. Blandt de sårede er ti politifolk.

Demonstranterne kastede med sten og satte ild på en bil og på flere affaldscontainere under søndagens protester i byen Abadan.

Det er uklart, hvor mange mennesker der deltog i søndagens demonstration, og de statslige iranske medier bringer ikke yderligere oplysninger om krisen.

Nyhedsbureauet Irna skriver, at sikkerhedsstyrkerne opløste demonstrationen, der "forstyrrede den offentlige ro og orden".

Både Khorramshahr og Abadan ligger i den olierige provins Khuzestan, som er præget af stor forurening og kronisk tørke. Provinsen blev desuden hårdt ramt under den otte år lange krig mellem Iran og Irak i 1980'erne.

En stor del af provinsens indbyggere er arabere, som længe har klaget over, at de bliver diskrimineret af det persiske flertal og af regeringen i Teheran.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.